• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 oktober 2014

Courgette met Texelse schapenkaas

overjarige geitenkaasVerrukkelijke overjarige schapenkaas die onmiskenbaar geurt en smaakt naar schaap. Véél schaap. Die kocht ik laatst bij kaasboerderij Wezenspeyk op Texel, waar ik het gisteren over had. Best heftig spul, beslist niet geschikt voor de ochtendboterham, maar ach, wat een onnoemelijk genot om later op de dag kleine brokkelstukjes op te peuzelen en langzaam in je mond te laten smelten, bij een kopje thee (thee en kaas is heel hip hè, wist je dat al?) of glaasje wijn. Maar een van mijn favoriete supersnelle voorgerechten bleek er ook heel erg van op te knappen. Dat is carpaccio van courgette. Ja, ik weet het, dat hoor je niet te zeggen want carpaccio is voorbehouden aan dat beroemde vleesgerecht, maar toch, het maakt wel in één klap duidelijk wat de bedoeling is.

Neem vooral zo klein mogelijke courgettes, die zijn veel lekkerder dan die grote waterige, zaderige gevallen. Of gele, die zijn zo mogelijk nog lekkerder, en ook wat zachter en zoeter. En als je het helemaal feestelijk wilt doen, dan doe je allebei. Met 2 courgettes kom je al een heel eind. Gewoon schaven met de kaasschaaf, maar pas op dat je wel mooie hele plakjes krijgt, geen dunne, half kapotte fluf. Tip: De kaasschaaf iets verbuigen zodat hij net wat dikkere plakjes snijdt.

De hele boel elegant op een grote schaal (of losse borden) deponeren en dan zwierig wat van je allerbeste olijfolie erover sprenkelen en wat verse (!) citroensap erboven uitknijpen. Dit kan gerust al (een kwartiertje, halfuurtje) van tevoren, want dan wordt de courgette alleen maar zachter en smakelijker van. Vervolgens dus wat van die heerlijke brokkelkaas erover verspreiden. Dat kan in brokjes of, om in stijl te blijven, door met diezelfde kaasschaaf zo goed en zo kwaad als het gaat wat flinterige stukjes vanaf te schaven. Nog wat knisperzout (niet te veel, de kaas is al zout) en zwarte peper uit de molen erover en klaar is Kees. Of nu ja, als je wilt nog wat peterselie erover voor de gezelligheid, maar als je dat niet voorhanden hebt, is het ook goed.courgette met geitenkaas

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Perziken uit de oven

Mexicaanse maisflapjes

Paardenbloemenjam

Vorig bericht: « Kaasmakerij Wezenspyk
Volgend bericht: Foodlingo Bijbel »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN