• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

19 maart 2015

Raapsteeltjes met spaghetti

De raapsteeltjes zijn er weer! De allereerste groente van de nieuwe lente. Elk jaar zit iedereen na de donkere hachee-stamppot-rookworst-erwtensoepmaanden weer reikhalzend uit te kijken naar het verse groene spul. En elk jaar is het weer een teleurstelling dat het allemaal nog even duurt voor de nieuwe blaadjes en knolletjes en worteltjes er daadwerkelijk zijn. In maart is er nog niks. Pas in april, of beter nog: mei wordt het weer leuk. Wie zo’n moestuintje van de blauwe grootgrutter heeft, ervaart aan den lijve hoe allemachtig lang het duurt voor er daadwerkelijk wat te oogsten valt. Heel educatief, dat wel, maar ook heel confronterend. En frustrerend.

Maar goed. Raapsteeltjes zijn er dus al wél! Nu al! Hoezee. Een van mijn gouwe ouwe recepten is spaghetti met raapsteeltjes. Een fijn vegetarisch lentegerecht en nog supersnel klaar ook.
spaghetti-raapstelenHet recept staat al sinds jaar en dag op mijn website, maar elke keer doe ik het toch net weer even anders. Zoals de extra toevoeging van laatst: wat geroosterde amandelen erover. Die rooster je gewoon even in een drupje olie in de wok voordat je aan het eigenlijke gerecht begint. En gooi dan meteen ook wat (ongeroosterde) amandelen samen met een bos basilicum, wat parmezaan, zout en peper in de keukenmachine. Scheut olijfolie erbij en je hebt binnen no time lekkere pesto. En dan blijf je meteen in stijl, met die amandelen. Sowieso geldt voor dit gerecht: beslist verse pesto gebruiken, met zo’n zout-zure hap uit een fabriekspotje wordt het niks. Dat is zonde van die fijne raapsteeltjes.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gyoza

Eiersalade

Grissini

Vorig bericht: « Mosterdtsoep, pardon, mosterdsoep
Volgend bericht: Verzamelbundel zonder pakjes en zakjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN