• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

29 november 2015

Lekkere tips voor Marseille (5)

Zeg, gaan we nog uit eten in Marseille? Jazeker. Ik schreef al eerder over fijne (bouillabaisse-)adresjes zoals Madie Les Galinettes, Le Miramar, l’Aromat en het Intercontinental hotel, maar deze zijn ook de moeite waard:

La Boite à Sardine
Eigenaar Fabien Rugi, herkenbaar aan rode baard, onafscheidelijk mutsje en niet te vergeten sterk accent, rent met zijn lange benen af en aan in La Boite à Sardine. Een gezellige, rumoerige tent waar je hutjemutje bij elkaar aan tafel zit, inderdaad, als die sardines in dat blikje, maar ongedwongen is het zeker. Lekker zonder poespas. Menukaart? Wel een paar specialiteiten van de dag. Wijnkaart? Is er ook niet. “Un petit blanc de la côte ?” vraagt Fabien. Doe maar.boite a sardine marseilleDe vis is supervers en gaat vanaf de bijbehorende viswinkel ernaast linea recta de keuken in waar een dame de baas is: Céline Bonnieu. Specialiteit van het huis: gefrituurde zee-anemoon. Nee, ik wist ook niet dat je die kon eten. Een knapperige, vrij bonkige deegkorst verhult een zachte zeeïge inhoud, loeiendheet. Heerlijk!boite a sardine De calamares zijn dan weer niet gefrituurd, maar zonder jasje gebakken in olijfolie, geserveerd met ratatouille. Niet zo botermals als ik ze graag zie,maar wel vol van smaak. Er komen nog gamba’s met panisses, die heerlijke lokale snack (een soort patat, maar dan van kikkerwerten) en wat rougets, en dat lokale kaasje willen we toch vast ook nog wel even proeven. Pfjoew. Heerlijk adresje, dit.

2 Boulevard de la Libération

 

Le Poulpe
Geen visrestaurant, corrigeert de manager Yannis Maximin me meteen, Le Poulpe is een ‘restaurant locavore’. poulpe marseilleEen restaurant waar alle ingrediënten uit de buurt komen, om precies te zijn binnen een straal van 200-250 km. Met uitzondering van de wijn dan, anders hadden ze te weinig keus. En bovendien: champagne moet je toch kunnen serveren, als restaurant.
poulpe marseille
Het menu staat geschreven op een schoolbord, en bij elk gerecht staat ook inderdaad nadrukkelijk de herkomst vermeld. Ze zijn net een jaar open en ook hier een vrouw in de keuken: Claire Bouguen.
Sympathiek adres met leuk terras aan de oude haven.

84 Quai du Port

 

Les Arcenaulx
Een bijzondere combi : uitgeverij annex boekwinkel annex restaurant annex theesalon. arcenaulx marseilleKortom: bij Les Arcenaulx kun je de hele dag door terecht. Bovendien op een leuke plek, het grote plein vlak achter de oude haven. arcenaulx marseilleOh, en ze verkopen ook nog allerlei leuke spulletjes en cadeautjes plus de heerlijke thee van Mariage Frères.

13 cours Estienne d’Orves (vlakbij de oude haven)

 

Dit was de laatste aflevering van de serie uit Marseille.
Terug naar aflevering 1, aflevering 2, aflevering 3, aflevering 4 plus het verhaal van de
bouillabaisse
waar het allemaal mee begon en mijn recept van vissoep.

marseille

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Lekkere tips voor Marseille (1)

Vissoep (à la bouillabaisse)

Lekkere tips voor Marseille (2)

Vorig bericht: « Lekkere tips voor Marseille (4)
Volgend bericht: Antipakjesavond en Antipakjesweek #nopakjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN