• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 december 2015

Open lasagne met kip en pesto #nopakjes

Voor het eerst is de Antipakjesavondtrofee uitgereikt, en wel aan de inzender van het lekkerste pakjesloze recept voor 4 december Antipakjesavond. Dat was van Daniëlle Bakker, met haar even originele als mooi uitziende recept van Open lasagne met kip en pesto op de speciale antipakjesfacebookpagina. En uiteraard komt daar geen pakje of zakje aan te pas. Hieronder vind je haar recept. Oh, en voor de zekerheid: géén pesto uit een potje nemen hè? Dat is echt geen vergelijking. De lasagnevellen daarentegen kwamen wel uit een pakje, al houdt natuurlijk niemand je tegen om zelf pasta te draaien 😉
openlasagne

Nodig voor 4 personen:

Pesto:
30 g verse basilicum
2 tenen knoflook, gepeld
15 g geroosterde pijnboompitten
15 g Parmezaanse kaas
50 ml olijfolie extra vergine
snuf zeezout

Doe alles in een blender of keukenmachine of in de lange smalle kom die bij de staafmixer hoort en maal tot een gladde massa.

Overige ingrediënten:
6 à 12 verse lasagnevellen*
500 g spinazie
1 dubbele kipfilet
250 g kerstomaatjes
2 eetl crème fraîche
wat Parmezaanse kaas
zout & peper uit de molen
Scheut olijfolie

*) Bij grote lasagnebladen kun je ze ook doormidden snijden, dan heb je er maar 6 nodig (anderhalf pp).

Zet alvast ruime pan water met wat zout op voor het koken van de pasta. Kook de lasagnebladen in een ruime pan water met zout gaar.

Snij de kerstomaatjes doormidden. Snij de kipfilet in stukjes, bestrooi met peper en zout en bak in 5 minuten gaar in een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan de spinazie op hoog vuur (gooi hand voor hand in de pan, blijf omscheppen) tot het geslonken is, voeg dan de tomaatjes, pesto en crème fraîche toe. Doe de kip er weer bij en hou warm.

Kook intussen de lasagnevellen gaar. Dat gaat bij verse vellen veel sneller dan bij gedroogde, dus hou het in de gaten. Haal ze uit de pan en laat uitlekken. Leg steeds 1 lasagnevel op een bord en verdeel er wat kip-pesto over, herhaal dit nog 2x, eindig met het kip-pestomengsel.

Bestrooi met Parmezaanse kaas en (tip van Karin) giet er nog een kringeltje olijfolie over.

Hier vind je nog meer recepten van Daniëlle.
Met dit recept won ze Het Grote Zonder Pakjes & Zakjes Boek, ware het niet dat ze dat als ervaren antipakjeskookster al in de kast had staan. Dus toen werd het De Vrolijke Tafel.
antipakjesavondtrofee

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pestotest bij Vara’s Kassa

Bami goreng #nopakjes

Ribollita

Vorig bericht: « Kook-eet-leesboek: Leven tot elke prijs
Volgend bericht: Thaise mosselen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN