• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

3 februari 2016

Gehakt met bloemkool

Woensdag gehaktdag: vroeger was daar een reden voor, maar tegenwoordig is het net zo makkelijk elke dag gehaktdag. Gehakt staat sinds jaar en dag bovenaan de lijst van meest verkochte vleessoorten in ons land, complete koeien en varkens worden er speciaal voor verhakseld.

Zie je gehakt, dan zijn de gehaktkruiden nooit ver weg. Ook al zo’n stukje vaderlandse trots. Hoofdingrediënt: zout. Heel veel zout. Kraait geen haan naar. Als ik daarentegen in een gehaktballenrecept een ferme theelepel zout voorschrijf omdat je anders flauwe hap krijgt, dan klimmen mijn lezers massaal in de pen en in de gordijnen.

Maar een gehaktbal heeft nu eenmaal zout nodig, het is niet anders. En ja, we consumeren allemaal elke dag te veel zout , maar heus, onze eigen snufjes zijn niet de boosdoener, niet die in de gehaktballen, niet die bij de aardappels, niet die in het pastawater. Welnee, driekwart (jazeker: 75%) van het zout dat we dagelijks binnenkrijgen komt via producten van de voedingsindustrie, dus alle pakjes en zakjes, blikken en potten en niet te vergeten stoombakjes en andere fabrieksfabrikaten.bloemkool-gehakt-oven

Nu kun je in plaats van een schepje van dat witte strooispul ook eens iets anders gebruiken om je eten mee te zouten. Ansjovis bijvoorbeeld. Ook zout, maar het werkt tevens als smaakbommetje. En zonder dat het vissig wordt. En het gaat mirakels lekker samen met gehakt. Probeer het maar eens, in mijn recept voor deze Gehaktschotel met bloemkool uit de oven (daar lees je meteen ook waarom het woensdag gehaktdag is), maar dan zonder Maggi en gewoon zelfgemaakt. Wat helemaal niet zo ingewikkeld is als je denkt, want ook van meneer Maggi moet je er ook nog zelf bloemkool, ui, gehakt, aardappelschijfjes en een ei bij doen. Tja, dan kun je net zo goed álles zelf doen.
bloemkoolgehaktoven

P.S. Heb je de smaak te pakken gekregen van het koken zonder pakjes? Dan zijn er mijn antipakjeskookboeken Koken met Karin Zónder pakjes & zakjes, het vervolg, dat luistert naar de titel Zónder pakjes & zakjes 2 of handig deel 1 + 2 samen in de voordelige dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes boek .zonderpakjesenzakjes

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Groentebouillon

Kip-kerrie met bloemkool

Gehaktbrood voor Pasen

Vorig bericht: « Smaak en Het Nieuwe Proefboek
Volgend bericht: Food design: ons eten van morgen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN