• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 maart 2016

Kliekjesrecept: groene omelet

Als thuiswerker lunch ik steevast in eigen kantine. Dat heeft legio voordelen, maar ook wel eens nadelen. Zo moet je bijvoorbeeld altijd zelf je lunch verzinnen, er is geen bedrijfsrestaurantmedewerker die dat voor je doet. Ook nooit verrassingen of weekly specials dus. Maar altijd maar weer die eeuwige boterham met kaas gaat vervelen, ook als het (steeds ander) echt lékker brood is met (steeds andere) echt lékkere boerenkaas. En nee, ik ben niet van de low-carb-toestanden, maar soms eet ik per ongeluk ineens iets zonder koolhydraten, puur vanwege de gelukzalige variatie.

Bovendien is variëren op lunchgebied ideaal om van je ouwe rotzooi af te komen, had ik dat al gezegd? Vandaar dit kliekjesrecept van groene omelet.groeneomelet

Kluts in een kom 3 flinke eieren los met een handje geraspte oude kaas, een forse lepel uiteráárd zelfgemaakte pesto (die uit een potje is VIES mensen, echt vies), zout, peper en twee in ringetjes gehakte lente-uitjes, inclusief al het groen. Want het wordt immers een groene omelet.
Verhit een kleine koekenpan op het vuur, laat er dan een klontje boter in smelten. Giet de omeletvulling erin, roer een beetje met een pollepel om de boel weer eerlijk te verdelen, want alle ringetjes lente-ui zijn nu natuurlijk naar één kant geglibberd. Strooi er 25 g zachte geitenkaas over. Dat hoeft niet, maar is a) lekker, ziet er b) leuk uit, van die onduidelijke bonkjes en c) ik had nog een restje in de koelkast waar ik vanaf moest.
Nu met een deksel op de pan (voor het stollen van de bovenkant) 10 minuutjes zacht laten sudderen terwijl je intussen even wat sla omhusselt met olijfolie, kneepje citroensap, wat zout en peper.

Zo ziet ‘ie er kaal uit:groeneomelet

 

En zo opgevouwen met een slaadje bla erbij: groeneomelet

 

Ik zeg: lunch!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Antipakjesavond: viscuisine

Pasta met cavolo nero

Bananenmuffins

Vorig bericht: « Flower sprouts, wat doe je ermee?
Volgend bericht: Restaurant In ‘t Vierde Baarsje »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN