• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

13 september 2016

Zuid-Italiaanse restaurantweek

Vergeet die ordinaire pasta’s en pizza’s, dit is hogeschooleten. Pure smaken, perfect uitgevoerd en uiteraard voorzien van in dit geval uitsluitend Siciliaanse wijnen. Nu had ik als bonus ook nog de nieuwe Italiaanse Ambassadeur als tafelheer, de heer Andrea Perugini die keurig door iedereen met ‘Excellenza’ werd aangesproken, maar die gelukkig heel benaderbaar bleek. Hij vertelde tal van vrolijke anekdotes over zijn wereldwijde omzwervingen, zoals een kookwedstrijd die hij organiseerde voor ambassadeurs in Vietnam, waarbij de Duitse ambassadeur er verdorie dankzij een Apfelstrudel met de hoofdprijs vandoor ging. En hij blijkt bovendien getrouwd met een Nederlandse, dus naast een bescheiden mondje Nederlands is hij ook bekend met stamppot andijvie. Iets waar nota bene Roberto Payer, directeur at large van het Hilton, mijn tafelheer aan de andere kant, ineens een lyrisch betoog over ging houden. Het was ronduit een memorabele avond.

Ik ben normaalgesproken al blij met mijn werk, maar op dit soort momenten helemaal. En dan te bedenken dat ik nota bene nog nooit op Sicilië ben geweest, al is het eiland na deze culinaire ontdekkingsreis met stip gestegen op mijn To Do-lijstje.

Wat stond (en staat) er op het menu?
Een beeldschone platte uitvoering van een octopus (“Nóóit carpaccio noemen!” brieste Payer waarschuwend naast mij, “dat hoort niet”) met een schuim van amandelen en dotjes citruscrème.

sicilia2

Toch een bordje pasta, maar wat voor een. ‘Con le sarde’ is een klassieke bereiding met sardientjes, rozijnen en pijnboompitten, met in de verte net een pittig tintje. Vaut le voyage.

sicilia3

Twee soorten hoofdgerechten, vlees of vis: lam in een zachtknapperig korstje van pistache met een torentje van zoetzure caponata-groente, of zwaardvisrolletjes met een salade van venkel en sinaasappel.

sicilia4

Alleen het toetje kon me wat minder bekoren: mierzoete cassata (“In Nederland noemen ze dat ijs, maar in Italië is het cake”) en juist te weinig zoete cannoli gevuld met ricotta. Of misschien leek het ineens zo on-zoet in combi met die marsepein, dat kan ook?

sicilia5

Ook een avondje Sicilië proberen? Je kunt kiezen voor 3, 4 of 5 gangen, variërend van € 37 tot € 55.
Reserveringen: www.robertosrestaurant.nl.

Hier staan alle 20 deelnemende restaurants. En via italiaansedagen.nl kun je ook reserveren.

print

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pakjestest 1: Italiaanse spaghetti carbonara

Ribollita

Einde van het seizoen

« Minizza’s (kazige tomaatborrelhapjes)
Zout in soorten en maten »

Nu in de winkel

  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • grote zonder pakjes zakjes Grote zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • lekker uitpakken Lekker uitpakken! € 17,50
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring