• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

27 juni 2017

Kipfilet Toscana

Het is een praktisch leesboek en geen kookboek, dat Zin en onzin in de supermarkt waar ik gisteren over schreef, maar er staat wel één recept in. Van Kipfilet Toscana. Dat gerecht heb ik zes jaar geleden zelf al eens getackeld (en is intussen in een boek beland) maar dit is de versie à la Loethe Olthuis.

Kipfilet Toscana

Nodig voor 2-3 personen:
175 g penne
200 g sperziebonen
300 g biologische kipdijfilet
1 blik tomaatblokjes (400 g)
1 kleine ui
1 knoflookteen
3 theel Italiaanse kruiden
1 theel suiker
7 eetl olijfolie
zout & peper uit de molen

Salade:
150 g Chinese kool
1 eetl balsamicoazijn
1 theel mosterd

Breng in 2 pannen ruim water met een snuf zout aan de kook. Snipper intussen de ui. Snij de kip in reepjes en bestrooi met zout. Kook in de ene pan de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en in de andere de sperziebonen, in ± 5 minuten. Verhit 2 eetl olie in een braadpan en roerbak de kipreepjes in ± 4 minuten iets bruin. Schep uit de pan. Voeg nog 2 eetl olie toe aan het bakvet en bak de ui en uitgeperste knoflookteen 3 minuten op laag vuur. Voeg tomatenblokjes, kruiden en suiker toe en laat 5 minuten sudderen onder een deksel. Voeg kip en uitgelekte sperziebonen toe en laat nog even pruttelen. Proef op zout en peper en meng met de afgegoten pasta.
Salade: Klop 3 eetl olie, balsamico, mosterd, zout en peper tot een dressing. Snij de kool in dunne reepjes en schep erdoor.

 

(Deze dus níet:)

Uit een pakje: Bertolli Maaltijdpakket Kipfilet Toscana
Mezze Penne Rigate pasta: Harde tarwegries.
Tomaat & oregano saus: Zonnebloemolie, tomatenpoeder 11%, zetmeel (aardappel, erwt), suiker, zout, extra olijfolie verkregen bij de eerste persing, geheel geharde raapzaadolie, tomaat 3%, aroma, kruiden (oregano 0,8%, tijm, basilicum, rozemarijn, peterselie), knoflookpoeder, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten, kaliumchloride.
Balsamico dressing: Suiker, zetmeel (aardappel, erwt), gejodeerd zout, maltodextrine, zuurteregelaar E262ii, voedingszuur E330, kruiden, karamelsiroop, fructrose, ui, melksuiker, mosterdzaad, palmvet, balsamicoazijnpoeder 1,7% (wijnazijn, druivenmost), gerstmoutextract, knoflookpoeder, specerijen, rode wijnextract, gistextract, citroensappoeder, rode bietensappoeder, zout.
Zelf toevoegen: 300 gram kipfilet, 4 tomaten, 100 gram sperziebonen, 150 gram (gemengde) sla naar keuze.

 

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kip Madras (zonder pakje)

Zin en onzin in de supermarkt

Yakitori

Vorig bericht: « Zin en onzin in de supermarkt
Volgend bericht: Kookboek af! »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN