• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

29 januari 2018

Tarte tatin van witlof

Lof is het fijnste wat een auteur ten deel kan vallen. Bakken vol fanmail. Juichende boekrecensies. Rijen voor de deur bij signeersessies in winkels. De praktijk is iets weerbarstiger. Neem de fanmail. Het zijn vooral mensen met klachten die de moeite nemen om in de pen te klimmen. Iemand die saucijzen geen eerbaar ingrediënt vindt (‘Waarom geen gehakt? U bent toch tegen pakjes en zakjes?’). Iemand die niet weet wat bakpapier is en beledigd is dat ik dat niet uitleg. Of ‘waarom in hemelsnaam zoveel zout en dan ook nog eens peper (nergens goed voor)’. Nee, mensen zijn niet altijd makkelijk, maar dat wist Drs. P ook al (jazeker, dit is deel twee van mijn serie ‘Eet mee met Drs. P‘)

Mensen die jengelen, mensen die bulken,
knolraap en lof, schorseneren en prei

Mensen die lasteren, schimpen en pulken,
knolraap en lof, schorseneren en prei

Mensen, gespeend van gevoel en geweten,
knolraap en lof, schorseneren en prei

En wat die mensen niet allemaal eten,
knolraap en lof, schorseneren en prei

Maar kom op zeg, niet miepen. Als een kookschrijver lof wil, dan gooit hij die gewoon lekker zelf in de pan. Witlof wel te verstaan. Of nee, ik heb een beter idee, we gebruiken niet de pan maar de oven. En dan niet die eeuwige rolletjes met ham en kaas, maar als tarte tatin, een omgekeerd gebakken taart. Zodat het zoete van de karamel een mooi contrast vormt met het lichtbittere van de lof. Salade erbij en volop hulde valt u ten deel.

Dit recept verscheen eerder in Trouw en is onderdeel van een vierdelige serie. Zie ook knolrapen, schorseneren en prei.
Copyright: Koken met Karin.

Zelf maken?
Tant pis! (Da’s Frans voor ‘helaas pindakaas’). Dit recept staat niet meer online omdat het intussen namelijk is opgenomen in mijn Franse kookboek De makkelijke Franse keuken. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Kijk, zo ziet ‘ie er in het boek uit (foto Harold Pereira):

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Asperges met tahin

Tex-Mex gevulde paprika’s

Feestrecept: zalm uit de oven

Vorig bericht: « Kliekjespasta doperwten
Volgend bericht: Pakjes & zakjes: de onzinfactor »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN