Je hebt eten uit pakjes en eten uit pakketjes, dat is iets heel anders. Het eerste is een poedermix die je zelf dient aan te vullen met water, kipfilet en een zak wokmix, het tweede is een zelfgeknutseld mini-oventje voor één persoon. Ideaal voor de feestelijke verwerking van bijvoorbeeld een stukje vis en wat restjes groen spul. Plus een scheutje wijn, want vis moet niet alleen zwemmen, maar een klein plonsje vocht zorgt er ook voor dat de vis in het afgesloten pakketje gaar stoomt in zijn eigen vocht en dat zorgt ervoor dat alle smaken heel geconcentreerd binnen boord blijven, zodat zich bij het openmaken de heerlijkste aroma’s ontvouwen. Deze methode heet in officiële kooktermen ‘en papillote’. Snel klaar, ook dat nog, en helemaal vooraf te bereiden. Belangrijk onderdeel van de feestpret: laat vooral iedereen aan tafel zelf zijn of haar cadeautje openpeuteren, met de neus erboven. Zie hier mijn recept voor universele vispakketjes. Is dat nou niet toepasselijk voor 4 december Nationale Antipakjesavond?
Dit is een recept in de serie Op Weg naar Antipakjesavond.
Ook in de serie: boerenomelet, Siciliaanse ovenpasta, courgettepannenkoekjes met munt, kippakketjes, risotto, vegetarische snert en appeltjes uit de oven.