• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

26 februari 2019

Hertenbiefstuk op tarte tatin

Wat doe je als je nog hertenbiefstuk én pastinaak overhebt van dat stamppotje van gisteren? Dan fabriek je gewoon nog iets anders ermee. Zoals deze mini-tarte tatin, maar dan niet met appel maar met pastinaak. Ik gebruik er van die terracotta lage wijde ovenschaaltjes voor van Ø 12 cm waar de Spanjaarden crema catalana in maken. Maar in aluminium wegwerpschaaltjes werkt het ook goed, als ze maar wijd zijn, zodat er een velletje diepvriesbladerdeeg in past. Roomboterdiepvriesbladerdeeg uiteraard.


Ik leg het even uit voor één persoon, maar dit kun je uiteraard zelf vermenigvuldigen.

Kwast de vorm goed in met boter, leg er dan een op maat geknipt rondje bakpapier en kwast dat ook weer in met boter. Lijkt overdreven, maar heus, zo gaat de boel straks makkelijk en vooral heelhuids uit de vorm. Knijp in het midden ± 2 eetl honing, en dat gaat dan weer het handigst uit zo’n knijpfles. Schaaf met een kaasschaaf of anderszins zo dun mogelijke plakjes van een dikke pastinaak, zodat je een beetje grote rondjes krijgt, anders wordt het zo’n gepruts. Overigens heb je maar heel weinig pastinaak nodig. Leg die in waaiervorm in het schaaltje. Snij de hoekjes van het iets ontdooide bladerdeeg tot het rondjes zijn en leg er bovenop. Bak in een hete oven (180°C) in ± 30 minuten goudbruin en knapperig. Haal uit de oven, laat een paar tellen rusten, keer om en verwijder vormpjes en bakpapier.

Intussen is dat hertenbiefstukje natuurlijk al lang uit de koelkast gehaald. Bak in een ferme hoeveelheid boter in een koekenpan mooi rosé (zie dit uitgebreidere recept). Blus terwijl het vlees rust in alufolie (altijd doen!) het braadvet af met wat Madeira of andere drank tot een lekkere jus.
Serveren: snij de biefstuk in plakjes. Deponeer op het taartje. Schep wat jus erop.

Lekker met gewokte spruitjes of bimi. Of heel sjiek, als voorgerecht bij een etentje, dan heb je maar een half biefstukje pp nodig.

En toen was er nóg een hertenbiefstukje over. Die ging rauw door de steak tartare.
Zie ook: hertenbiefstuk met pastinaakspruitjesstamppot

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kaiserschmarrn

Bramensorbet

Detox curry-noedelsoep

Vorig bericht: « Hertenbiefstuk met stamppot
Volgend bericht: Steak tartare van hert »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN