• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

27 februari 2019

Steak tartare van hert

Wat een fijn luxeprobleem: dat je een pakketje hertenbiefstuk uit de Oostvaardersplassen krijgt en daar wel drie dagen van kunt eten. Maar wat? Na dat traditionele bakken met een stampppotje en op een tarte tatin, maakte ik er ook nog steak tartare mee. En dat recept is doodsimpel: gewoon alle lekkermakers erdoor fietsen die je ook bij een gewone rauwe biefstuk zou doen.

Denk aan: sjalotje, kappertjes, augurk, peterselie, uiteraard allemaal fijngehakt, maar ook pittige mosterd, een drupje tabasco, een scheutje worcestershiresaus, wat ketchup, de gebruikelijke zout en peper en niet te vergeten een verse eidooier. Als het dan nog niet smeuïg genoeg is, kan er zelfs nog een lepeltje mayonaise door, maar wij houden hier thuis dan ook van lekker sappig. Te flauw? Dan ben je te zuinig geweest en moet er gewoon meer heisa doorheen. Niet bang zijn, gewoon doen.

Belangrijk: de smaakmakers kunnen allemaal alvast worden gehakseld en door elkaar, maar vlees en dooier voeg je pas op het laatste moment toe.

En, smaakt het nu anders dan ‘gewone’ biefstuk? Ehm, eerlijk gezegd niet. Dus ik zou er niet speciaal hert voor kopen. Maar lekker is het wel. En anders doe je het met wortel, dat kan namelijk ook!
Wij aten het met aardappels uit de oven en een salade.

Zie ook:
Hertenbiefstuk met pastinaakspruitjesstamppot
Hertenbiefstuk op een tarte tatin van pastinaak

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pasta met zalm & spinazie

wortelcake

Dag van de wortelcake

Kliekjestoetje: Appeltjes uit de oven

Vorig bericht: « Hertenbiefstuk op tarte tatin
Volgend bericht: Boerenkoolsoep »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN