• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 december 2020

Latkes met makreelsalade

Uit het vandaag besproken kookboek Veggies & Fish maakte ik als eerste de risotto met prei, venkel en scheermessen, heerlijk. Ik had de dag erna zelfs nog genoeg van die jongens over voor mijn eigen recept van Spaanse scheermesjes met amandelen. Maar met scheermessen doe ik denk ik niet veel lezers een plezier, nog afgezien van het feit dat ze lastig te krijgen zijn. Daarom hierbij het recept voor makreelsalade met latkes. De aardappelen ontbraken per ongeluk in de krat en ik had ze toevallig ook niet in huis, dus wij aten de salade op een lunchbroodje. Ook een heel goed idee trouwens.

Nodig voor 2 personen:
Latkes:
250 g vastkokende of iets kruimige aardappels
1 middelgrote ui
1 ei
2 theel bloem

Makreelsalade:
100 g gerookte makreelfilet
½ granny smith-appel
1 ei
1 eetl mayonaise
1 eetl crème fraîche
1 theel dijonmosterd
½ citroen
1 theel kappertjes
4 takjes peterselie
wat olijfolie
zout & peper

Latkes:
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Rasp de aardappels en snij de ui in dunne ringen. Doe samen in een schone theedoek en knoop dicht. Leg de doek in een zeef en laat 20 minuten uitlekken. Knijp het overtollige vocht eruit. Klop in een grote kom 1 ei los. Doe het ui-aardappelmengsel plus de bloem erbij. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er ronde ‘koekjes’ van (Ø 5 cm). Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olie op halfhoog vuur. Bak de latkes in 2 minuten goudbruin. Draai ze halverwege voorzichtig om met een spatel, zodat ze niet breken. Leg op een ovenrooster en bak ze nog 8-10 minuten in de oven.

Makreelsalade:
Kook 1 ei hard, laat schrikken in koud water. Pel en duw met de onderkant van een lepel door een bolzeef tot kruim. Zet apart.
Prak de makreel fijn met een vork en meng er de mayonaise, crème fraîche, mosterd en rasp en sap van de ½ citroen door. Snij de appel in dunne reepjes en voeg bijna allemaal toe, samen met bijna alle kappertjes en de gehakte peterselie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Serveren:
Verdeel het makreel-appelmengsel over de latkes. Top af met de achtergehouden appel en kappertjes en niet te vergeten het ei-kruim (dat laatste was ik allemaal vergeten trouwens, maar is wel een goed idee natuurlijk!). Geef nog een haal met de pepermolen. En dan zien ze er volgens het boek dus zo uit:

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Veggies & Fish, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Hutspot

Spaghetti met paddenstoelen

Abrikozenvlaai met lavendel

Vorig bericht: « Kookboek Veggies & Fish
Volgend bericht: Relaxed vega kerstdiner »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN