• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

4 februari 2022

Appelhartjes met kokos

Hoe een foutje in een recept kan leiden tot dankbaarheid (mijn rubriek wordt gelezen!) en een gebakken liefdesverklaring in de vorm van lekkere appelhartjes.

Lieve Trouw-lezer, ik mag graag op u mopperen, over een gebrek aan inzicht wat betreft mijn baanbrekende daden voor de mensheid, maar soms kan ik u ook wel zoenen. Zo had ik in mijn vorige recept van rozijnenbrood met thee een foutje gemaakt in de krant. Tijdens diverse testpogingen had ik de lepels suiker steeds verder verminderd en uiteindelijk helemaal weggelaten, dat bleek namelijk niets uit te maken voor het eindresultaat. Nooit moeilijk doen als het makkelijk kan. Er stond dus geen suiker meer in het ingrediëntenlijstje, maar per ongeluk nog wel ergens in de instructies. Ai, en dat voor iemand die haar recepten altijd driedubbelcheckt zodat ze zich erop kan voorstaan dat ze altijd foolproof zijn.

Ik heb het geweten. Vanaf de vroege zaterdagochtend rolden de mailtjes binnen van alerte, verontruste krantenlezers die klaar stonden om te gaan bakken, maar help, hoe zat het nou met die suiker? Moest er een lepel in of 150 gram? Basterdsuiker of vanillesuiker? Men zat met de handen in het haar, dat was duidelijk. Meteen contact opgenomen met de online redactie, die hadden het gelukkig binnen 5 minuten gefixt in de digitale krant: exit suiker. Maar ja, ik was wel het hele weekend zoet met het geruststellen van al die papierenkrantenlezers, want die bleven maar mailen.

Heel vervelend vind ik zo’n fout. Maar vervelende lezers? Nee natuurlijk niet! Ik ben juist blij met alerte lezers. Zo kon ik deze vergissing tenminste herstellen. Maar ook: is het niet heerlijk om te weten dat mijn rubriek in Trouw zo goed gelezen wordt? Daarom trakteer ik alle lezers op appelhartjes. Met een dikke zoen erbij.

En o ja, uiteraard ga ik vanaf nu mijn recepten in Trouw vierdubbelchecken, maar mocht u in de toekomst toch weer eens een vergissinkje tegenkomen, dan mag u me altijd mailen. Graag zelfs. Al raad ik u ook aan om eerst even in de online krant het recept te checken. Wellicht gingen vele melders u al voor en vindt u daar intussen de verbeterde versie. Dan kunt u meteen aan de bak.

RECEPT Appelhartjes met kokos en rozijnen

Nodig voor 8 stuks:
100 g boter
100 g suiker
100 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 flinke appel
50 g kokosrasp
50 g gele rozijnen
1 citroen (alleen rasp)
snufje zout

Oven voorverwarmen op 200 °C. Smelt de boter (tip: magnetron) en laat iets afkoelen. Mix eerst de suiker erdoor, dan de eieren. Zeef bakmeel en zout erboven en mix kort tot een geheel. Schil en ontklokhuis de appel, snij in piepkleine stukjes. Doe samen met de kokos en rozijnen bij het beslag. Rasp de schil van de citroen boven de kom fijn. Spatel nu alles kort door elkaar. Vul 8 holtes van een siliconen hartjesvorm (of een gewone muffinvorm) gelijkmatig met het beslag. Siliconen vormen kunt u zo gebruiken, metalen vormen moet u wel altijd eerst invetten en bebloemen, anders krijgt u de boel er straks niet heelhuids uit, en gebroken hartjes zijn uiteraard het laatste wat u wilt.
Bak ze 15 à 20 minuten op het rooster in het midden van de oven. De ene keer gaat het sneller dan de andere keer, en elke oven is anders. Goudbruin en mooi gerezen is de bedoeling. En gaar natuurlijk, check of een satéprikker er niet kleddernat uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

TIPS:
• En tóch was het kennelijk weer niet duidelijk genoeg. Ik kreeg wederom mailtjes (slechts een paar gelukkig, maar toch): “Ik had het recept al uitgeknipt maar dit was me nog niet opgevallen. Ik heb de digitale krant van zaterdag 22 januari opgezocht maar daar staat geen suiker bij!? Hoeveel suiker moet er nu in het rozijnenbrood?” Voor iedereen die nu nog twijfelt: ER HOEFT HELEMAAL GEEN SUIKER IN HET ROZIJNENBROOD. Niks, nada, noppes, nul. En nu wil ik er niemand meer over horen. Aan de bak!
• Sla uw slag: leuke hartjesbakvormen vindt u vanwege aanstaande Valentijnsdag nu volop in kook- en huishoudwinkels.

Dit recept verscheen eerder in Trouw (©: Koken met Karin).

Bewaar dit recept als pin op Pinterest:

 

Nieuw boek op komst!
Heb je het al gehoord? Mijn nieuwe vegakookboek verschijnt op 19 april, maar je kunt nu alvast jouw persoonlijk gereserveerde exemplaar bestellen. Wil je NU een boek? Dat kan ook, mijn andere kookboeken zijn uiteraard wél direct leverbaar. Allemaal vol recepten die níet online staan. Koop bij je lokale boekhandel of of bestel hier een gesigneerd exemplaar, met een persoonlijke boodschap naar eigen wens.cover vega kookboek

 

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Raapstelensoep

Ratatouille-lasagne

Chocolade-petitfours

Vorig bericht: « Rozijnenbrood met thee
Volgend bericht: Bloedsinaasappelmarmelade »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN