Ik droomde er altijd al van om global te gaan met mijn kookimperium, en zie, in deze wereldwijde video-podcast word ik een half uur lang geïnterviewd over pakjes en zakjes, en wat je daar tegen kunt doen. Maar het gaat ook over mijn liefde voor koken en het willen overdragen van het plezier daarvan op anderen. Plus natuurlijk mijn nieuwste boek met de in dit verband helemaal toepasselijke titel ‘Wereldgerechten’. En wat o wat is eigenlijk mijn eigen favoriete gerecht…?
Interviewer Frits Bussemaker probeert het allemaal aan me te ontfutselen in deze aflevering van ‘The Brand Called You’ (TBCY). Een internationaal mediaplatform, opgezet in India, bedoeld voor het delen van kennis en inzichten van inspirerende mensen van over de hele wereld. Mensen die, zoals ze zelf zeggen, ‘beduidend hebben bijgedragen om de wereld te verbeteren’. Stoer hoor, om daar tussen te mogen staan als Nederlandse kookboekschrijver.
Het gesprek staat nu online en is hier te bekijken. Want o ja, ze noemen het een podcast, maar het is een video, dus met beeld erbij:
Het interview is in het Engels (want immers wereldwijd uitgezonden), maar wel ondertiteld, dus iedereen kan het hopelijk volgen. Al was het trouwens nog best lastig hoe je de uitdrukking ‘pakjes en zakjes’ eigenlijk vertaalt in het Engels, haha.
PS: MEET & GREET IN HAARLEM
Wereldwijd maar óók gewoon om de hoek: vergeet niet dat ik morgen, zaterdag 18 mei, van 15-16 uur in Haarlem ben bij boekwinkel Athenaeum. Ik sta buiten op de stoep onder hun mooie rood-witte luifel om boeken te signeren, kookfans te ontmoeten en uiteraard neem ik iets lekkers mee uit mijn boek ‘Wereldgerechten’ Kom je ook?
WERELDGERECHTEN
Trek gekregen na dit interview? Nu al derde druk, mijn nieuwe kookboek Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes. Te koop bij Libris, Bruna of bol.com, of bestel hier een door mij persoonlijk gesigneerd exemplaar.