• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

13 mei 2025

Reis naar Oman

Ja, ik weet het, het is een tijdje stil geweest op mijn blog. Drukdrukdruk, je kent dat wel. Zo was ik er ook nog niet aan toegekomen om uitgebreid te vertellen over mijn reis naar Oman van afgelopen januari. Maar dat ga ik vanaf nu goed maken met een uitgebreide serie vol tips en zowaar ook wat recepten.

Jaren geleden was ik samen met een doorgewinterde reisfotograaf voor een magazine op reportage naar Dubai. Wat een verschrikkelijk kunstmatig oord, met z’n poenige wolkenkrabbers, shoppingmalls en indoor skibaan. ‘Weet je waar je naartoe moet?’ verzuchtte de fotograaf. ‘Naar Oman, het mooiste land waar ik ooit geweest ben.’ Eindelijk kwam het dan tot een bezoek. Met een overstap in Dubai, dat wel.

Twee weken reisde ik rond door dit inderdaad prachtige land met een zeldzame variatie aan natuurschoon. Bergen, woestijn, zee, oases, wadi’s, ravijnen, het is er allemaal. Nergens moderne hoogbouw, wel veel oude lemen forten en pittoreske dorpjes. Spiksplinternieuwe snelwegen waar je hooguit af en toe een andere auto ziet, maar ook huiveringwekkend avontuurlijke bergweggetjes die je alleen met een 4×4 kunt trotseren, met af en toe een schietgebedje dat er geen tegenligger komt. Overal loslopende geiten en af en toe een dromedaris, die hier, ongeacht het aantal bulten, allemaal ‘kameel’ worden genoemd.

Overal dadelpalmen, want ondanks de droogte bleek er overal verrassend veel water. Dat is vooral te danken aan het unieke irrigatiesysteem, falaj. Al eeuwenoud, maar het werkt nog steeds. Via smalle kanaaltjes, vaak met veel moeite uit de bergrotsen gehakt, wordt het water eerlijk verdeeld over het hele dorp. Dat kun je het mooiste zien in de Jabal Akhdar, de ‘Groene Bergen’. Die van zichzelf helemaal niet groen zijn, maar duizend tinten grijs en bruin. Het groen komt van de landbouwterrassen van tegen de bergwanden geplakte dorpjes. Omdat het hier zo hoog is, en dus een stuk koeler dan in de rest van het land, groeien er rozen en granaatappels. Helaas was ik te vroeg voor de bloesem, in het voorjaar moet het hier feeëriek zijn.

Maar ik kocht er wel een flesje rozenwater, en maakte er een toetje mee. Dat recept vind je hier.

Dit is de start van een online serie over Oman.
1. Introductie
2. recept: Melkpudding met rozenwater
3.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Melkpudding met rozenwater

USA: Rauwkost met Ranch-dip

Siliconen bakvorm van Fauchon

Vorig bericht: « Foodwatch & Wereldgerechten
Volgend bericht: Melkpudding met rozenwater »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN