Leuk nieuws: Bol heeft een speciale kookboekenactie, waarbij mijn vegetarische kookboek Vega zónder pakjes & zakjes slechts € 18,99 kost in plaats van € 27,99. Dé tip voor een heerlijk en verrassend kerstcadeau. En de drukker is alvast aan het bijdrukken: de 7e druk komt eraan! 
Speciaal voor iedereen die best wel eens wat vaker een dagje zonder vlees (of vis) wil, maar niet goed weet hoe. Ja, juist ook geschikt voor de hardnekkige carnivoor, want dit boek zit bomvol inspiratie voor 115 heerlijke, alledaagse gerechten die iedereen kan maken. Je mist helemaal niks bij mijn verrassend vega bolognesesaus, linzenmoussaka, preilasagne, Thaise bonenburgers of paprikapaella. Soepen, pasta’s, maaltijdsalades, aardappels, rijst, noedels, hartige taarten, ovenschotels: alle favorieten komen aan bod, met een glansrol voor groente en slimme smaakmakers. Zonder vlees of vis, zonder pakjes of zakjes, en ook zonder industriële vleesvervangers, want dat soort knutselvoer heb je helemaal niet nodig om lekker te eten.
Alle onderzoeken wijzen uit: flexitariërs zijn de trend. Toch vinden veel mensen vegetarisch eten nog best lastig, want hoe doe je dat: een maaltijd zonder vlees of vis? Pakjes en zakjes bieden geen oplossing, die gaan steevast uit van kipfilet of gehakt. Hooguit zetten ze tegenwoordig een extra tip op de verpakking: ‘Een dagje zonder vlees? Vervang de hamblokjes door zalmfilet’. Tja, zo schiet het niet op natuurlijk. 
Gelukkig heb ik verheugend nieuws. Alle ingrediënten om lekker vegetarisch te eten zijn er al, die liggen namelijk gewoon sinds jaar en dag bij de groenteboer. Vegetarisch koken gaat niet om ‘iets weglaten’ of ‘iets vervangen’, veel belangrijker is creativiteit. Hoe combineer je verse ingrediënten en smaakmakers op een inventieve, slimme manier. En dat is nou precies wat ik in dit boek laat zien. Van shoarma tot Zweedse balletjes: ook vleesliefhebbers zullen blij verrast zijn. Inclusief volop praktische tips voor variaties en kliekjes. Dit boek maakt vega eten op een aanstekelijke manier heel vanzelfsprekend. Lekker én makkelijk. O, en ruim de helft van de recepten is ook nog eens vegan, dus geheel plantaardig.

Funfact: het enige boek van Koken met Karin dat niet rood is, maar groen. En zoals ik al zei: de 7e druk is op dit moment in de maak, hoezee!
Waar wacht je nog op? Hebben!
Tijdelijk tot aan de kerst dus € 18,99 bij bol.com, maar ook gewoon via elke andere boekwinkel in Nederland. En als je er een wilt met een persoonlijke handtekening en eventuele extra erin geschreven boodschap, dan bestel je hem hier bij mij via deze website.



