• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

24 juni 2011

Burts by Beluga chips

Een echt vrijmibo-onderwerp: chips. Verslavend lekker spul, helemaal met iets te drinken erbij. Maar nu heb je natuurlijk wel chips en chips. Tot mijn grote vreugde zijn de knusprige kwaliteitschips in stevige opmars. Kettle, Tyrell’s, Jonathan’s en niet te vergeten onze eigen onvolprezen Hoeksche chips zijn steeds breder verkrijgbaar. Ik was nooit zo van de chips, tot ik ontdekte dat er ook echt lekkere bestaan. Knapperig, krokant, met liefde gemaakt van simpele ingrediënten zonder allerhande toevoegingen om de dooreetfactor kunstmatig op te krikken. Waarom er desondanks nog altijd mensen zijn die de lawaaismaken van Lays (Patatje Joppie, zucht) of de nepgevalletjes van Pringles (want geperste aardappelpuree in plaats van echte schijfjes) inslaan is mij een raadsel.

Vliegtuig
Zojuist kwam er weer een nieuw fijn chipsmerk op de Nederlandse markt. Heuse sterrenchips, gemaakt door de Engelse firma Burts in samenwerking met chefkok Hans van Wolde van restaurant Beluga uit Maastricht. Hoe gaat zoeits? Van Wolde zat in het vliegtuig naar Engeland toevallig naast de Nederlandse importeur van Burts die – de catering in vliegtuigen mag zoals bekend geen naam meer hebben – zijn zelf meegebrachte zakje chips openmaakte waarna de heren in gesprek raakten. Binnen no time zat Van Wolde in Engeland om samen met de mannen van Burts nieuwe chipssmaken te bedenken.

Vanille of Curry
Sinds deze week liggen ze exclusief bij Albert Heijn in de winkel: Burt’s by Beluga in twee verschillende smaken Vanilla & Salt en Colombo Curry . Allebei prachtige, opvallend grote*, knapperige chips met immense dooreetfactor. Die met vanille is ronduit verrassend omdat je vanille vaak associeert met zoete dingen, maar het blijkt prima samen te gaan met hartige chips. De curry-versie is geel, niet ordinair-kerrie, maar geurig-curry. Voorlopig kan ik nog even niet kiezen welke mijn favoriet is. Prijs: € 1,99 per zak (150 gram).

*) Toevallig had ik een zak met daarin een wel heel bijzonder exemplaar; een collector’s item!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Culinaire wereldreis (4): Sri Lanka

Curry met kip en spinazie

Detox curry-noedelsoep

Vorig bericht: « Wortelsoep met asperges
Volgend bericht: Eerste kookboek Koken met Karin weer leverbaar »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN