• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

24 oktober 2007

Kookboek Brownies

Voor wie niet genoeg kan krijgen van chocoladeboeken heb ik nog een kookboek over brownies. Een heel kookboek over brownies? Is dat niet wat veel van het goede? Welnee! Een béétje chocoholic leeft juist op bij de gedachte aan 24 verschillende variaties op de good old brownie. Vooral dames schijnen vatbaar te wezen voor de aantrekkingskracht van chocola, hoewel ik sinds Harold McGee weet dat het wetenschappelijk niet bewezen is dat er verslavings-opwekkende middelen in chocolade zitten. ‘De enorme aantrekkingskracht van chocolade blijkt te schuilen in de zintuiglijke ervaring bij het eten ervan – niets meer en niets minder,’ concludeert hij. Over zintuiglijke ervaringen gesproken: Een goede brownie is zacht, kleverig en een tikje heavy.

Doodzonde
Niet te lang in de oven laten staan, want een droog uitgevallen brownie is een doodzonde. Laat je overigens niet verleiden door pakken kant-en-klaar browniedeeg in de supermarkt, die zijn vaak mierzoet en lang niet zo chocolade-achtig als wanneer je ze zelf maakt, want dan kun je tenminste echt goede chocola (minimaal 70% cacao) gebruiken. En ja, dat verschil proef je echt!

Met pindakaas?!
Terug naar het boek. Geen idee wie auteur Linda Collister is, maar ze heeft zich met overgave op haar taak gestort. Eerst natuurlijk het basisrecept met stap-voor-stapfoto’s. En dan geht’s richtig los: brownies met kersen, met cranberries, met gember en kaneel, met espresso, met pepermunt (brownie meets after eight!), met rum, met kokos. Ja, met wat al niet? Alleen die met pindakaas, mmm, dat weet ik zo net nog niet.

Fris-klef
En ik zou bijna de witte-chocolade-varianten vergeten, mijn persoonlijke favoriet is die met witte chocola en frambozen, zalig fris-klef. Je kunt zelfs brownie-ijs en ijstaart maken, en er staan ook nog zes sausrecepten in, van buterscotch tot chocoladefudge, die dik-zoete saus waar Amerikanen het patent op lijken te hebben.
Dit boek met meteen een plak echt goede chocola erbij lijkt me een fijn verjaardagscadeau!

Linda Collister, brownies, uitgeverij Becht, € 9,90

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Wortel-chocoladetaart

Pannenkoekenboek Sonnie

Kookboek Cheesecake

Vorig bericht: « Kookboek Restaurants van Amsterdam
Volgend bericht: Kookboek Olijfolie »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN