• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 oktober 2012

Kookboek Cucina di casa mia

Soms droom ik wel eens van een eigen Italiaans kookboek, maar sinds Cucina di casa mia van mijn collega Nicoletta Tavella onlangs verscheen, zet ik die plannen braaf weer terug in de koelkast. Nicoletta is een échte Italiaanse en runt al jaren met onstuitbaar enthousiasme haar Italiaanse kookschool Cucina del Sole in Amsterdam-Zuid. Ze spreekt dan wel vloeiend Nederlands, ze heeft het grote voordeel van een Italiaanse achtergrond en familie, waaruit ze rijkelijk kan putten. Dit boek staat dan ook vol familierecepten en – herinneringen, allemaal met zichtbare liefde opgeschreven.

Stijve arm
Maar Nicoletta is intussen ook zo verhollandst dat er overal superpraktische tips bijstaan. Neem nou pesto, afkomstig uit de stad waar ze geboren is. In haar familie doen ze er pijnboompitten in plus wat walnoten, om extra pit eraan te geven. En er gaat zelfs een klontje boter door om de saus nog romiger te maken. En hoe zit het nou met die vijzel, die je eigenlijk zou moeten gebruiken? Nicoletta geeft toe dat een marmeren vijzel de beste manier om pesto te maken. Maar: ‘Ik heb één keer deze methode geprobeerd en ben snel met de keukenmachine verdergegaan. Met een stijve en pijnlijke arm kun je moeilijk van je linguine al pesto genieten, laat staan ze om je vork te rollen.’ En dat is nou precies die nuchter-praktische insteek waardoor iedereen volgens mij van Nicoletta moet houden.

Menu’s
Het boek is heerlijk om te lezen, elk recept staat vol van dat soort toevoegingen, waardoor het ook een fijn nachtkastleesboek is. En je leert meteen de hele familie kennen. Maar de vele fraaie receptfoto’s van Jan Bartelsman maken dat je uiteindelijk toch ook zin krijgt om daadwerkelijk de keuken in te gaan. Het boek is ingedeeld naar de seizoenen en bevat ook allerlei suggesties voor het samenstellen van menu’s.

Cover
Valt er nog wat op aan te merken? Ja, de cover. Nicoletta is in het echt een sprankelende, ontzettend leuke vrouw. De foto op de cover doet haar naar mijn mening geen recht. Ik had liever die van de achterkant gekozen, waar ze lekker ontspannen met ‘la mamma’ peulen zit te doppen. Maar goed. Wie ben ik?

Zie hier een leuk filmpje over de totstandkoming van het boek, inclusief een heuse eigen soundtrack!

Morgen een recept uit het boek!

Nicoletta Tavella, Cucina di casa mia, uitgeverij Choizes, ISBN 9789081892605, € 24,95

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookgerei: De spatel

Moestuin in Tijd voor Max

Kookboek Verse munt lamsbout en baklava

Vorig bericht: « Risotto met pompoen
Volgend bericht: Italiaanse aardappelschotel »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN