Kelly Bennis schrijft nu zo’n tweeënhalf jaar op haar vegablog dat sinds kort Veggiefoodie heet (voorheen: Vegetarisch & Zo). Ze kookt vegetarisch en ook nog eens zonder suiker en koemelk, en probeert daar dan ècht lekkere dingen mee te maken, dus ook bijvoorbeeld taarten en ijs. Haar favoriet is echter een hartig gerecht, een koude pastasalade, die ze speciaal ter ere van deze foodbloggersmarathon online heeft gezet. Een echt succesrecept dat vaak bij haar op tafel staat.
Recept
Kelly: ‘Ik kook altijd weer iets anders en vind dat ook het leukste, maar een succesrecept wat ik wel vaker maak is deze Koude pastasalade. Hij is makkelijk te maken, je kan er alle kanten mee op want je kunt er iedere keer weer iets anders in doen en ik heb alle ingrediënten altijd wel in huis. Bovendien vind iedereen de salade altijd lekker dus ik maak hem wel eens als er veel mensen komen eten, zoals met een verjaardag.
Waarom foodblogger?
Ik vind het leuk om mijn ervaringen op kookgebied te delen. Ikzelf eet vegetarisch en kook ook nog eens zonder suiker en koemelk. Op internet zijn er naar mijn weten niet veel bijzondere recepten te vinden zonder suiker of suikervervangers (ik mag alleen diksap als zoetmaker) en dan bedoel ik dus ook ècht lekkere dingen die normaal barsten van suiker(s) (en koemelk) zoals cakes, taarten, koekjes en ijs.
Ik vind het een uitdaging om toch lekkere dingen te bakken of koken waar deze ingrediënten niet inzitten, en deze ervaringen (of mislukkingen) te delen met anderen! Ook vind ik het leuk om een van mijn vele aanwinsten voor mijn kookboeken-kast te bespreken, een uitgebreide foto-reportage van een restaurantbezoek (andere gasten worden gek van mijn geflits bij elke gang) te laten zien en krantenknipsels te plaatsen over eten en koken, want dat zie je toch ook niet zo vaak op internet en is toch leuk om te lezen of eens terug te lezen; ik leg een soort archief aan.
Favoriete foodblog
‘Nou misschien toevallig, maar de enige site die ik elke dag check is koken.blogo.nl…. De manier van schrijven spreekt me aan, lekker persoonlijk en altijd leuke stukjes, handige tips en lekkere recepten. Ik kom er graag.’