• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 juli 2008

Gebakken aardappels

Wat doe je als je gekookte aardappels overhebt, zoals ik van de Franse lunch van afgelopen zondag? Bakken natuurlijk! Voor gebakken aardappels kun je mij ‘s nachts wakker maken. Maar dan wel lekker gebakken aardappels. Het geheim zit ‘m in twee dingen: vet en geduld.

Om met het vet te beginnen: ik doe altijd een combinatie van een royale scheut plantaardige olie plus een ferme klont boter. Dankzij de olie krijg je een goudbruin frituureffect, de boter is voor de smaak. En als ik boter zeg bedoel ik boter hè? Geen marga- of halvarine. Goed heet laten worden in een grote pan met flinke opstaande rand, want het gaat spetteren en je hebt wel wat beters te doen dan je keuken poetsen. Aardappels erin en dan komt factor twee om de hoek kijken: geduld. Regelmatig omscheppen op vrij hoog vuur en dan afwachten maar. Vooral niet te snel de moed opgeven, gebakken aardappels horen geen bleke betjes te zijn, maar knapperige goudbruine gevalletjes.

Trouwens nooit bakken met rauwe aardappels, die worden nevernooit gaar, maar altijd met voorgekookte. Of, zoals in dit geval, met gekookte van gisteren. Want aardappels weggooien? Dat nooit! In de keuken valt een hoop te recyclen. Ik heb van dezelfde lunch trouwens ook nog ongekookte aardappels over, dus het wordt deze week aardappelweek denk ik. Ach, er zijn ergere dingen.

Waar waren we gebleven? De gebakken aardappels even laten uitlekken op keukenpapier, bestrooien met zout en serveren met mayonaise. Van Sonja Bakker mag het vast niet, maar ach.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Maïs met salsa en meikaas

Wortelpeterseliesoep

Recept Zestz

Vorig bericht: « Ontbijten bij het Rijksmuseum
Volgend bericht: De ideale koekenpan »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN