• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 augustus 2008

Snelcursus doperwten doppen

Het hele jaar door wonen ze als felgroene miniknikkers in de vriezer, maar nu zijn er weer volop: verse doperwten. In hun beschermende jasje dus, en dat betekent zelf doppen.Dat is helemaal geen straf overigens, maar de jeugd van tegenwoordig heeft geen idéé waar je moet beginnen met die groene gevallen. Daarom in het kader van de algehele educatie der mensheid hierbij een korte handleiding.

Stap 1: Installeer jezelf met kopje thee op een zonnig balkon. Hulptroepen zijn uiteraard van harte welkom.

Stap 2: Neem een berg doperwten in de dop.

Stap 3: Knak het puntje eraf (waar het steeltje zit) en ris in één moeite door het draadje los langs de hele zijkant. Nu kun je de peul zo openvouwen en de doperwten springen tevoorschijn als stuiterende scholieren die er na een enerverende busreis eindelijk uit mogen bij de Efteling.

Stap 4: Ga gestaag verder en voor je het weet ben je door de berg heengewerkt. En dat ziet er zo uit:

Wat doet een mens met verse doperwten? Dan maak je het allerallerlekkerste doperwtenrecept aller tijden, de Franse erwtjes van Onno Kleyn.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Frambozen duur en onbekend

Gerijpt vlees proeven

Kruidnoot versus pepernoot

Vorig bericht: « Zoet: kookboek met snoep
Volgend bericht: Radijsparadijs »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN