• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

2 september 2008

Masterchef Professional 2008

Het was even aan mijn aandacht ontsnapt maar (dank voor de tip Diederik!) er is weer een nieuwe serie Masterchef begonnen. Gaaap, alweer eentje? Nee, weer iets anders, nu voor professionals. De leukste en meest verslavende kookwedstrijd op televisie heeft maar weer eens iets nieuws bedacht. Nu mogen niet amateurs, maar professionele koks een poging wagen het culinaire walhalla nog bij leven te bereiken. Alleen al vanwege de weergaloze snijtechnieken het bekijken waard!
Een beetje kookliefhebber heeft er dezer dagen trouwens halve dagtaak aan. Eerst om 7 uur Wie is de chef? op RTL5, dan snel zappen naarBBC2 voor Masterchef en tenslotte terug naar Net5 voor Smaken verschillen. Inmiddels is het half 9 en dan moet je zelf ook nog eten natuurlijk…

Te gare vis
Ingesandwiched tussen twee Nederlandse kookwedstrijden valt meteen weer op hoe fijn professioneel de Engelsen dat aanpakken. Geen schreeuwerige commentator maar een keurig languissante damesstem die alles aan elkaar praat. Sowieso viert de smakelijke subtiliteit hoogtij, in combinatie met een magistrale kennis van zaken. Te gare vis is ‘unforgivable’ en een kandidaat krijgt het advies om eens voorzichtig om te zien naar een andere professie, ‘perhaps something that doesn’t involve cooking food?’ Smultelevisie.

Michel Roux junior
De kale groente-expert Gregg Wallace is weer als vanouds jurylid, maar zijn vaste maatje John Torode is dit keer zonder nadere uitleg vervangen door Michel Roux junior. Kennelijk werd die toch cheffiger bevonden? Samen met zijn vader heeft hij honderden chefs opgeleid, dus hij weet waar hij het over heeft. Alleen begint hij er voor een junior intussen wel alweer redelijk senior uit te zien, maar dat terzijde.

Klassieke recepten
Drie Engelse koks waarvan we niet meer te weten krijgen dan voornaam, leeftijd en het aantal jaren dat ze al aan de kook zijn, strijden tegen elkaar. Per aflevering krijgen ze twee klussen. Of eigenlijk vier. Eerst moeten ze twee verschillende gerechten maken op basis van hetzelfde hoofdingrediënt, de versatility test. En daarna twee klassieke recepten, denk aan chocolademousse, eend à l’orange, eggs florentine en echte Engelse rabarbertaart. De beste van de drie gaat vervolgens door naar de kwartfinales. Ach hoe heerlijk om tussen de dapper prutsende Nederlandse amateurs op RTL5 respectievelijk Net5 (‘dit is best wel onwijs lekker!’) weer eens échte vakmannen aan de slag te zien. En ik zei het al: some great knifing skills.

Masterchef Professional, elke werkdag van 19.30 – 20.00 uur, BBC2

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

ff koken

Chocolat

Boekrecensie Tarte Tatin

Vorig bericht: « Puberkookboek Ga koken
Volgend bericht: Vlaflip »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN