• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

4 december 2008

Step up to the plate

Na eeuwenlang Ready Steady Cook vond de BBC het zeker tijd voor iets anders. Gisteravond viel ik per ongeluk in zowaar alweer aflevering 33 van het programma Step up to the plate, kennelijk de nieuwe dagelijkse kookshow. Wat een wonderlijk programma! In twee riante televisiekeukens tegenover het onvermijdelijke studiopubliek dagen drie amateurkoks twee chefkoks uit. De amateurs bepalen het menu en de ingrediënten, en de chefkoks proberen hetzelfde te maken. Gisteravond waren het sintjacobsschelpen met bloedworst vooraf, kip met champignons als hoofdgerecht en appel-perencrumble toe, waarbij het amateurteam werd aangevoerd door een Schotse postbode. Tot zover niks geks. Maar wat een rare presentator!

Ballroomspecialist
Ik heb met verbijstering zitten kijken. Waar hebben ze die opgedoken? Is deze man wel echt? Een zonnebankbruine autoverkoper, strak in het pak met woest gestreepte das, die volgens mij zelf nog nooit een pan heeft aangeraakt – tja, het is even wennen na Ainsley Harriott… -, vooral veel doelloos heen en weer babbelt en om de haverklap ‘all right fellas!’ uitroept, afgewisseld met ‘well done chaps!’. Anton Du Beke heet hij, lees ik op de aftiteling. Volgens zijn eigen website is hij ballroomspecialist, ‘witty, charismatic and a natural entertainer’. En deze quote van zijn site wil ik u ook niet onthouden: ‘Every woman in the world should have half an hour with Anton Du Beke’. Brrr.

Not amused
Tussendoor komt er een criticus steeds elke gang proeven. Lloyd Grossman – ook al met een wonderlijk accent, alsof hij met een dikke tong spreekt – moet beoordelen welke versie van elk gerecht het lekkerst is. Uiteraard is het alleen maar leuk als de amateurs winnen. ‘One- Nil fellas!’ roept Anton dan. Gisteren werd het uiteindelijk zelfs 3 tegen 2 in het voordeel van de mannen uit Glasgow. Alleen de crumble van chefkok James Tanner bleek een toppertje. Voor- en hoofdgerecht waren lekkerder van de postbode dan van chef John Burton Race – die we nog kennen uit het buitengemeen onderhoudende programma Kitchen Criminals. Hij was zichtbaar not amused.

Step up to the plate, elke werkdag op BBC2, 17.30 – 18.15 uur

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Jamie at home

Wie is de chef? onverwachte hit

Klootwijk aan zee

Vorig bericht: « Kookboek Clafoutis
Volgend bericht: Braadslee »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN