• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Mayonaise

(1 schaaltje)

Bereiden: 6 minuten

Zelf mayonaise maken moet je gewoon een keer proberen. Met een mixer is het zo gepiept, en het is echt veel lekkerder dan welk potje ook. Neutrale (zonnebloem)olie werkt het beste, maar je kunt ook een gedeelte vervangen door olijfolie voor een wat uitgesprokener smaak.
Op dit filmpje kun je bovendien met eigen ogen zien hoe makkelijk het is!

Nodig:
1 eigeel (op kamertemperatuur)
1 tl Dijon mosterd
zout & peper
1 tl citroensap
± 1 dl zonnebloemolie of maiskiemolie

  1. Zet een kom op een vochtige vaatdoek op het aanrecht.
  2. Klop met de mixer het eigeel los met de mosterd, wat zout en peper en een klein kneepje citroensap.
  3. Giet druppel voor druppel de olie erbij en blijf kloppen zodat de olie goed wordt opgenomen.
  4. Zodra het mengsel iets dikker (en lichter van kleur) wordt, kun je langzamerhand de olie in een dun straaltje toevoegen.
  5. Continu blijven kloppen (totaal circa 5 minuten).
  6. Proef en voeg eventueel wat extra zout, peper of citroensap toe.
  7. Overdoen in een mooi schaaltje.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting, EHBO-tips en een groene variant!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Appel-bramen plaatcake

Pasta met worst en ricotta

Kliekjessoep met spruitjes

Vorig bericht: « Italiaanse trifle
Volgend bericht: Pesto della casa »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN