• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

13 maart 2006

Foodlog.nl

Een lekker én verantwoord weblog over eten. Dat was het idee achter foodlog.nl, dat nu 3 maanden in de lucht is. De ondertitel is dan ook ‘lekker (w)eten, omdat je bent wat je eet en drinkt’. De teksten worden geschreven door vier auteurs, waarvan Dick Veerman er één is. Even bellen & mailen met Dick. Over smaakemancipatie en geitenwollen sokken. ‘Mensen proeven niet, mensen kauwen weg.’

‘We zijn dit blog begonnen om het publiek dieper te informeren op een plezierige, niet ‘terpentijn-pisserige’ manier. Er is een groeiende groep mensen die meer wil weten over eten. Hoe komt het tot stand (het industriële proces), hoe komt het dat je het koopt (marketingcommunicatie) en wat doet het met je lijf (gezondheid en genot).’

Inderdaad bevat het blog nu al een indrukwekkende hoeveelheid gedetailleerde achtergrondinformatie over eten en gezondheid. Volgens mij een unicum in Nederland. Een kwestie van goed zoeken en bronnen selecteren, aldus Dick.

Hoe zit het nu met die vier auteurs? Marco Derksen heeft de site opgericht en ‘doet de techniek’, Lucette en Aiko Faber zijn auteurs van het eerste uur en Dick fungeert min of meer als hoofdredacteur. Maar iedereen bepaalt zelf wat hij of zij schrijft. Inmiddels zijn er ook andere schrijvers aangetrokken. De bedoeling is om uit te groeien tot een lees- en discussieforum voor een groot publiek.

En wie is Dick Veerman? Filosoof, taalkundige, consultant en wijnliefhebber. En dan vergeet ik er vast nog een paar. Hij kan begeisterd praten over wat hem bezig houdt. ‘Mensen proeven niet, mensen kauwen weg.’ Hoogste tijd voor een smaakemancipatie: denk na wat je eet en maak bewuste keuzes. ‘We proberen met foodlog.nl een plezierige nuance aan te brengen. We willen aanzetten tot meningsvorming om niet alles wat met ons eten gebeurt ongemerkt te laten plaatsvinden.’

Maar Dick is huiverig voor een ‘linkse’ of ‘geiten-wollen-sokken-sfeer’. Het gaat ook om de smaakbeleving, de gezelligheid aan tafel. En nadrukkelijk ook om een dialoog met de voedselindustrie, want de consument heeft uiteindelijk de macht in de markt. Al weet ‘ie dat zelf niet altijd. Droom van Dick? Foodbloggers of the world unite voor een attitudeverandering!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gordon Ramsay autobiografie

Mijn tent is top

Vrouwenkookboek Hoge hakken in de keuken

Vorig bericht: « McDonald’s Kitchen
Volgend bericht: Masterchef finale 2006 »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN