• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

18 maart 2010

Trattoria Giulia diepvriesmaaltijden

Dat heb ik weer. Ik kan toch redelijk goed koken, maar geef mij een kant-en-klaarmaaltijd, en ik weet het vakkundig te verprutsen. In de vriezer lagen nog twee diepvriesmaaltijden van Trattoria Giulia, mij ter beschikking gesteld door de makers met het verzoek ze uit te testen. Alleen was ik op dat moment net volop zelf aan het koken voor mijn nieuwe kookboek, dus lagen de prioriteiten even anders. Maar het manuscript is zojuist ingeleverd en voorlopig heb ik even heel erg géén zin om zelf te koken. Dus zo kwamen die twee zakken in de vriezer weer in beeld.Trattoria_Giulia1

Garnalen uit Groenland
Als ik het goed begrijp komt het initiatief van 3 Nederlanders die in Italië wonen, naast ene Giulia, een inspirerende Italiaanse die een agriturismo runt en zo lekker kan koken dat ze meteen de naamgever werd van de diepvriesmaaltijden. Maar met de fabricatie van deze maaltijden zelf heeft ze als ik het goed begrijp niets te maken. Er zitten uitsluitend Italiaanse ingrediënten in, behalve de garnalen dan, maar zelfs die komen niet eens uit Nederland, maar uit Groenland. De bereiding is nadrukkelijk bedoeld voor in de hapjespan, niet in de magnetron.

Bonken kip
Eerst de rode zak, fettuccine con pollo e pomodorini. Oftewel fettuccine met kipfilet, gegrilde courgette, champignons en cherrytomaatjes in romige witte wijnsaus. Hee, in het Nederlands is het meteen veel meer, zie je dat? Wat zit erin? 4 bolletjes pasta, 36 witte vierkantjes van onduidelijke substantie (aha, dat blijkt later de saus), 7 kerstomaatjes, 4 miniminiplakjes courgette, 8 plakjes champignon en wat wat bonken aan elkaar geklonken reepjes rauwe kip.Trattoria_Giulia2

Plens saus
De hele inhoud van de zak moet bevroren en al 9 minuten in de pan, af en toe roeren. Na 9 minuten oogt de kip nog echt rauw en is de pasta nog hard terwijl de saus toch enorm dapper staat te pruttelen. Dat heb ik weer. Toegegeven, ik heb niet echt geroerd, want zat de krant te lezen, dus eigen schuld, dikke bult. Ik geef het geheel 10 minuten extra op iets hoger vuur en dan kan het in 2 borden. Eerste indruk: wat een enorme plens saus. En er zou wat peper bijmogen. De courgette schijnt gegrild te zijn, maar dat proef je er niet aan af. En in de pasta zit toch nog hier en daar een hard bonkje. Pluspunt: de kip is lekker mals gebleven.Trattoria_Giulia3

Zonovergoten
Dan de groene zak, Rigatoni con pollo e asparagi. Ook hier weer pasta, maar nu dikke, iets gebogen buisjes, en cherrytomaatjes, maar dit keer aangevuld met groene asperges en een romige tomatensaus. Ook hier op het pak weer een foto van een zonovergoten lunchtafel (ah! bella Italia! zucht!) en een portie frisse ingrediënten. Geen foto van het eindresultaat, wat misschien maar beter is, dan kan het resultaat in je eigen pan nooit tegenvallen.

Dit noem ik soep
Nu blijf ik keurig de volle 10 minuten naast de pan staan roeren. De saus pruttelt ook nu weer hevig, terwijl de rauwe bonken kip uiteen proberen te vallen in dunne gare reepjes. Hup op 2 borden en proeven maar. Ook hier weer: natte boel. Nederlanders houden van veel meer saus over de pasta dan Italianen, maar dit is echt overdreven. Dit noem ik eerder soep. Of is die grote hoeveelheid vocht nodig om de pasta gaar te krijgen? Ik giet de helft van de saus weg door een zeef, en dan is het resultaat goed te doen. Een beetje weinig groente maar de pasta is prima al dente, de asperges idem dito, al zit er één oneetbaar taai stukje tussen.Trattoria_Giulia4

Wijn erbij
Bij de zakken horen ook twee flessen rode huiswijn, niks mis mee, prima te doen. Zelfs twee kurkentrekkers zijn gratis bijgeleverd, in vrolijk rood, al begeeft de ene het al meteen bij de eerste poging. De maaltijden zijn allemaal voor 2 personen en kosten 8,95 euro. Te koop bij een aantal supermarkten alsook online. Let op: de porties zijn niet heel groot, dus minder geschikt voor grote eters.

Conclusie
Smakelijk, prima te doen, zij het niet heel bijzonder. Maar wel een stuk beter dan veel ellende die er in het kant-en-klaarschap voorhanden is, en in ieder geval zonder E-nummers. Maar de hamvraag blijft natuurlijk wel een beetje: kun je dit niet net zo makkelijk gewoon zelf maken…?

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pizza Margherita

Groentefriet

Pasta met zalm & spinazie

Vorig bericht: « Tweede druk Lekker Opscheppen
Volgend bericht: Dag van de wortelcake »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN