• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 januari 2007

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

(4 personen/12 ballen)

Bereiden: 35 minuten
In de pan: 45 minuten

Spaghetti with meatballs is een Amerikaanse uitvinding, maar in deze variant zijn de ballen onmiskenbaar Italiaans gekruid. Je blijft ervan eten! Je kunt de balletjes zo groot of klein maken als je zelf wilt. De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar de balletjes zijn erg makkelijk om te maken, zeker als je een keukenmachine/blender hebt. Bovendien is dit gerecht prima geschikt om van tevoren te maken en later weer op te warmen.

Nodig:
Gehaktballen:
500 g rundergehakt
3 beschuitjes
2 eieren
½ bosje basilicum
1 klein uitje
20 gr kappertjes
50 gr groene olijven met piment
50 gr gedroogde tomaatjes op olie
2 knoflooktenen
zout & peper
olijfolie

Tomatensaus:
6 tomaten
125 g kastanjechampignons
1 ui
2 knoflooktenen
1 klein blikje tomatenpuree
2,5 dl Italiaanse rode wijn
½ bosje basilicum

Gehaktballen:

  1. Maal basilicum, ui, kappertjes, olijven, tomaatjes en knoflook grof in de keukenmachine/blender met de pulseknop (of snij fijn).
  2. Meng dit door het gehakt, samen met de verkruimelde beschuiten, eieren, zout&peper .
  3. Maak er 12 balletjes van.
  4. Verhit wat olijfolie in een grote braadpan en bak de ballen even aan.
  5. Haal ze uit de pan.

Tomatensaus:

  1. Hak de ui en de knoflook grof.
  2. Snij de kastanjechampignons in plakjes.
  3. Verhit nog wat olijfolie in de braadpan en laat de ui zachtjes fruiten.
  4. Voeg de knoflook en champignons toe en fruit even mee.
  5. Snij de tomaten in grove stukken en voeg toe met de tomatenpuree.
  6. Laat alles even pruttelen en voeg dan de wijn toe.
  7. Hak de basilicum grof en voeg toe aan de saus, plus zout&peper.
  8. Leg de balletjes in de saus en laat ze op zacht vuur met deksel op de pan gaar worden in ± 45 minuten.

Serveren:
Met spaghetti of tagliatelle, of wat voor pasta je ook lekker vindt.
Lekker met een rucolasalade met noten erbij.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

tagliatellemare

Tagliatelle frutti di mare

Recept Eediete

Salade met biefstuk en hazelnoten

Vorig bericht: « Pompoensoep met sinaasappel en kaneel
Volgend bericht: Smakelijk leven »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN