(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 20 minuten
In de pan: 20 minuten
Pompoensoep is o zo makkelijk te maken. Pompoen kan echter ook een beetje saai zijn, maar daar kun je wat aan doen. Bijvoorbeeld door sinaasappel en kaneel toe te voegen. Lekker met gegratineerde geitenkaasbroodjes erbij.
Nodig:
500 g pompoen (schoongemaakt)
2 flinke kruimige aardappels
2 stengels bleekselderij
1 sinaasappel
1 kaneelstokje
2 groentebouillontabletten
1 dl slagroom
peper & zout
Voor de geitenkaasbroodjes:
100 g zachte geitenkaas
± 1 tl kerriepoeder
4 stukken Turks brood
paar takjes platte peterselie
- Breng een fluitketel met water aan de kook.
- Schil de pompoen (indien nodig) en de aardappels en snij ze in dobbelsteentjes.
- Snij de bleekselderij in plakjes.
- Snij de schil van de sinaasappel (inclusief al het wit – zie illustratie in printversie).
- Doe alles in een pan, samen met het kaneelstokje en de bouillontabletten.
- Voeg circa 1 liter kokend water toe tot de groenten net onderstaan.
- Voeg zout en peper toe.
- Breng aan de kook en laat dan met deksel op de pan in 20 minuten zachtjes gaar worden.
- Vis de sinaasappel en de kaneel eruit.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Proef of er nog zout of peper bijmoet.
Geitenkaasbroodjes:
- Verkruimel de geitenkaas over het Turks brood.
- Strooi er kerrie over.
- Zet 5 minuten in een hete oven (200ºC).
- Hak een klein beetje peterselie fijn en strooi erover.
Serveren:
Verdeel de soep over 4 kommen en giet er een spiraaltje room in. Serveer met de geitenkaasbroodjes ernaast.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!