• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

3 november 2010

Rosbief met rode biet

Eigenlijk had ik uit het gisteren besproken boek 365 natuurlijk het recept van 3 november moeten nemen, tot mijn oog op dat van 4 november viel: rosbief met rode biet. En dat klonk zo lekker, ik was meteen verkocht. Nou jij nog, want het is nog doodsimpel ook.

Nodig voor 6 personen:
Een rosbief van 1,2 kg
6 rauwe rode bieten
6 bosuien
1 bos platte peterselie
80 g boter
4 eetl zonnebloemolie
1 eetl venkelzaad
zout & peper

Schil de bieten en snij ze in parten. Snij de bosuien doormidden. Hak de peterselie grof. Braad de rosbief in een ovenschaal* rondom bruin in 40 g boter en 2 eetl olie. Braad hem in de tot 160°C verhitte oven 15 minuten zodat het vlees nog rood is. Bak de bietjes en bosui met venkelzaad zo’n 10 minuten in de overgebleven boter en 2 eetl olie. Neem het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Meng het braadvet van het vlees door de bieten, voeg de peterselie toe en dien alles op.

* Nog een tip van Stéphane Reynaud: “Kan een ovenschaal direct op het vuur? Alleen als het een vuurvaste of metalen ovenschaal is”. Ik zeg: een braadslee is ideaal.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek 365 goede redenen om aan tafel te gaan
, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bloemkoolsnacks

Dadel-banaancake

Bananenkwark

Vorig bericht: « Kookboek 365
Volgend bericht: Kikkoman sojasaus in het Okura »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN