Recente berichten

Van Aardappel tot Zeewier
Het is kookboekenweek, dus weer tijd voor een bijzonder kookboek. Dit keer meer een lesboek dan een receptenboek. Want in Van aardappel tot zeewier gaat het vooral over het hoe en waarom van het kookproces. Eke Mariën kennen we natuurlijk al van eerdere boeken als ‘Cook & Chemist’, met veel ... lees verder...

Tapas: brood met tomaat
Het allermakkelijkste recept uit het boek Tapas (lees er hier meer over) is pa amb tomàquet. Een Catalaanse klassieker die je overal in Spanje tegenkomt, al heet hij in de rest van het land pan con tomate. Brood met tomaat dus. Even simpel als verrukkelijk. Van ontbijt tot borrel, overal verschijnt ... lees verder...

Tapas
Het is kookboekenweek, maar Tapas is eigenlijk meer een leesboek dan een kookboek. Het boek van Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels bevat weliswaar 40 recepten van, inderdaad, tapas, maar de ondertitel is niet voor niets ‘verhalen en recepten’. Want die verhalen over het Spaanse barleven krijgen de ... lees verder...

Witlof van Witteman
In het boek Eten! (lees er hier meer over) vertelt Sylvia Witteman over de geweldige witlof met ham-kaas van haar oma: ‘zachte gestoofde lofjes, in malse plakken ham gerold, overgoten met een hartig-romige dikke kaassaus en in de oven gegratineerd tot er een bruin korstje op zat.’ En dat terwijl ... lees verder...

Eten! van Sylvia Witteman
Het is kookboekenweek, dus tijd voor nieuwe kookboeken. Maar de meest prangende hamvraag is natuurlijk: wie kóókt er eigenlijk nog tegenwoordig? Afhaalbrommertjes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, de supermarkt staat vol pakjes en zakjes en de jeugd van tegenwoordig krijgt niks meer ... lees verder...
- Ga naar pagina 1
- Ga naar pagina 2
- Ga naar pagina 3
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Ga naar pagina 550
- Ga naar Volgende pagina »