Recente berichten

Interview TBCY
Ik droomde er altijd al van om global te gaan met mijn kookimperium, en zie, in deze wereldwijde video-podcast word ik een half uur lang geïnterviewd over pakjes en zakjes, en wat je daar tegen kunt doen. Maar het gaat ook over mijn liefde voor koken en het willen overdragen van het plezier daarvan ... lees verder...

Frambozen broodschoteltje
Hoe een ontdooidevriezerdrama leidde tot een onverwachts heerlijk toetje uit de oven: een knapperig broodschoteltje met sappige friszoete frambozen. Al jaren zit er een groot vel papier op mijn vriezer geplakt met daarop in kapitalen ‘VRIEZER DICHT!’ De deur heeft namelijk de onhebbelijke ... lees verder...

Eieren in wittewijnsaus
Oefs en meurette is een heerlijke Franse klassieker van gepocheerde eieren in rodewijnsaus met spek en champignons, maar nu deed ik het eens in witte wijn, geïnspireerd op collega Eva Posthuma de Boer. En dat bleek een groot succes. Met een huis in Normandië en een eigen Frans kookboek op mijn ... lees verder...

Amandelcroissants
Het is een fraai staaltje restverwerking, de croissant aux amandes. Elke Franse bakker heeft ‘m, want op die manier komt hij van z’n ouwe spullen af. Een viennoisserie van gisteren, die is immers onverkoopbaar, zeker in het land waar men ’s middags de neus ophaalt voor stokbrood van diezelfde ... lees verder...

Pistache lasagne
“Ik zoek een Dalmatiër”, zei de vrouw tegen de barman. In het Amsterdamse buurtcafé werd een avond georganiseerd voor buitenlandse taalstudenten en de man achter de bar was de eigenaar van een taalschool. Viavia had hij mij uitgenodigd als ‘mystery guest’, zodat zijn cursisten hun Nederlands op mij ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 8
- Pagina 9
- Pagina 10
- Pagina 11
- Pagina 12
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 564
- Ga naar Volgende pagina »