Recente berichten

Zalm met mierikboontjes
Jazeker, het is sperziebonenweek en toevallig had de groenteboer een verse mierikswortel liggen. Een en éen is twee, want sperziebonen en mierik, dat gaat heel goed samen. Nu alleen nog iets erbij? Dat werd een stukje zalm. Doe crème fraîche in een kom, rasp er naar smaak flink wat mierikswortel ... lees verder...

Caesar salade met sperziebonen
Vloeken in de kerk? Welnee, dit noemen we gewoon een variatie op de klassieke Caesar Salad. Bovendien, variaties alom. Ik schreef al eens over een Mexicaanse Caesar salade en een hele wonderlijke Franse Caesar salade. Dus dan kan een variant met sperziebonen er ook nog wel bij, toch? Het is ... lees verder...

Sperziebonenweek
Laatst zat ik ineens met een enorme berg sperziebonen. Ja, dat kun je zo hebben, en zeker, er zijn ergere dingen die een mens kunnen overkomen, dat begrijp ik ook heus wel, maar intussen zat ik er maar mooi mee. Wat te doen? Ik besloot om een sperziebonenweek in te stellen. Elke dag sperziebonen, om ... lees verder...

Lila puree met coquilles
Na rood, oranje, geel, groen, blauw en indigo ben ik in mijn kleurige eetserie aan het einde van de regenboog beland, bij violet, oftewel paars. In de vorige aflevering was blauw al een lastige, maar paars mag er ook wezen. De aubergine? Die is na bereiding zelden nog paars. Rode kool dan? Die is ... lees verder...

Blauwe cakejes
Ik zit nog altijd middenin mijn regenboogserie, over eten met kleur, en we zijn aanbeland bij blauw. De regenboog heeft zelfs twee tinten: hemelsblauw en donker indigo. Dubbel lastig, want het geval wil dat blauw op eetgebied een vrij hopeloze kleur is. Blauw duidt immers al snel op schimmel. Bij ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 122
- Pagina 123
- Pagina 124
- Pagina 125
- Pagina 126
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


