Recente berichten
Bakken met Karin
Zo. Hij is naar de drukker! Dan heb ik het over mijn nieuwe kookboekje getiteld Bakken met Karin. Een, je raadt het al, bakboekje. Na mijn vorig jaar verschenen Handboek Oven wil ik graag nogmaals mijn bakliefde met je delen, dit keer in de vorm van een handzame compilatie van mijn 40 ... lees verder...
Huize van Wely Drambuie Carré
Ik ben niet van de sterke drank. Tenzij het in het eten gaat, denk: chocolademousse met whisky. Dus toen patisserietempel Huize van Wely (sinds 1922) vroeg of ik geïnteresseerd was in een kijkje achter de schermen bij het maken van hun nieuwe chocolade-Drambuie-creatie, toen toog ik terstond naar ... lees verder...
Kaiserschmarrn
Voorjaarsvakantie, dus half Nederland vertrekt weer naar Oostenrijk, of is er al. Ons platte kikkerlandje telt verrassend genoeg een slordige 1,2 miljoen skiërs, en ruim de helft daarvan praktizeert zijn hobby in dat gemütliche Alpenland. Weet ik dankzij het Oostenrijks Toeristenburo, dat me ook ... lees verder...
Kippenbouillon van hergebruikte kip
Wij gooien met z’n allen te veel voedsel weg. Het loopt zo de spuigaten uit, dat zelfs de Rijksoverheid zich ermee gaat bemoeien en ons middels een speciale campagne bestraffend toespreekt. We schijnen vooral veel brood, rijst, pasta, groenten, fruit en zuivel weg te kieperen. Maar hoe zit het met ... lees verder...
Troostsoep
Zeker vijfentwintig jaar geleden liepen we elkaar tegen het lijf: zij was Spaanse, studeerde cello aan het Amsterdamse conservatorium en wilde haar Nederlands verbeteren, ik had Spaans als bijvak en zocht oefenmateriaal. Al kletsend in twee talen door elkaar heen ontstond een mooie vriendschap. In ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 221
- Pagina 222
- Pagina 223
- Pagina 224
- Pagina 225
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 555
- Ga naar Volgende pagina »