Wij gooien met z’n allen te veel voedsel weg. Het loopt zo de spuigaten uit, dat zelfs de Rijksoverheid zich ermee gaat bemoeien en ons middels een speciale campagne bestraffend toespreekt. We schijnen vooral veel brood, rijst, pasta, groenten, fruit en zuivel weg te kieperen. Maar hoe zit het met gebruikte kip? Daar hoor je nou nooit iemand over, dus dan doe ik het maar. Laatst publiceerde ik al het oersimpele beginnersrecept van Kip uit de oven. Maar wat doe je na afloop van de maaltijd? Niet dat kipkarkas weggooien hoor, daar kun je nog verbazingwekkend geurige en smaakvolle bouillon van trekken. Maar het kan ook al van een paar leeggekluifde kippenpoten. Nee dat is niet vies of eng, zelfs glamour-culi Nigella schijnt na etentjes bij vrienden de botten na afloop mee te vragen in een plastic tasje. Dus dan kun jij het ook. En je bent nog goed bezig ook.
Hier op Foodlog vind je mijn recept van kippenbouillon van hergebruikte kip.
Want wat is het ideale gerecht als je verkouden bent? Juist, kippensoep.