Recente berichten
Huize van Wely Drambuie Carré
Ik ben niet van de sterke drank. Tenzij het in het eten gaat, denk: chocolademousse met whisky. Dus toen patisserietempel Huize van Wely (sinds 1922) vroeg of ik geïnteresseerd was in een kijkje achter de schermen bij het maken van hun nieuwe chocolade-Drambuie-creatie, toen toog ik terstond naar ... lees verder...
Kaiserschmarrn
Voorjaarsvakantie, dus half Nederland vertrekt weer naar Oostenrijk, of is er al. Ons platte kikkerlandje telt verrassend genoeg een slordige 1,2 miljoen skiërs, en ruim de helft daarvan praktizeert zijn hobby in dat gemütliche Alpenland. Weet ik dankzij het Oostenrijks Toeristenburo, dat me ook ... lees verder...
Kippenbouillon van hergebruikte kip
Wij gooien met z’n allen te veel voedsel weg. Het loopt zo de spuigaten uit, dat zelfs de Rijksoverheid zich ermee gaat bemoeien en ons middels een speciale campagne bestraffend toespreekt. We schijnen vooral veel brood, rijst, pasta, groenten, fruit en zuivel weg te kieperen. Maar hoe zit het met ... lees verder...
Troostsoep
Zeker vijfentwintig jaar geleden liepen we elkaar tegen het lijf: zij was Spaanse, studeerde cello aan het Amsterdamse conservatorium en wilde haar Nederlands verbeteren, ik had Spaans als bijvak en zocht oefenmateriaal. Al kletsend in twee talen door elkaar heen ontstond een mooie vriendschap. In ... lees verder...
Aardappel-preisoep
Wat is het nut van ‘zelfgemaakte’ soep uit een pakje als je er toch zelf nog kleine beetjes ingrediënten aan toe moet voegen? Een beetje van jezelf en een beetje van Honig. Maar wie heeft er nou 75 loslopende gram prei paraat? Maak dan gewoon de hele soep zelf. Net zo makkelijk. Maar goed, daar ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 221
- Pagina 222
- Pagina 223
- Pagina 224
- Pagina 225
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 554
- Ga naar Volgende pagina »