Recente berichten

Risottoserie (5): recept risotto uit de oven
Risotto moet je roeren. Minstens een kwartier, in de praktijk al snel 20 minuten. Maar niet in mijn ovenversie. Vertel het nooit aan een Italiaan, want die verslikt zich acuut in z’n espresso. Die malle buitenlanders doen ook maar wat, grmpf, madonna mia! Maar het moet gezegd, soms vind ik het ... lees verder...

Alles over risotto (3): de rijstfabriek
Hoe ziet een dag in de rijstfabriek eruit? Bij Riso Gallo wordt elke ochtend eerst de rijst visueel gekeurd door een clubje mannen in witte jassen. Rijst uit de molen wordt vergeleken met die uit de verpakking, en dat gebeurt gewoon op een groot wit vel papier. Voor de echte analyses zijn er ... lees verder...

Risotto (2): risotto met saffraan
Zoals ik gisteren al schreef was ik laatst op bezoek bij de Italiaanse risottogigant Riso Gallo. Een béétje Italiaan maakt zijn risotto nog altijd gewoon zelf en gebruikt daarvoor een van de bekende rijstsoorten carnaroli, arborio of vialone nano. Maar overal rukt de druk-druk-drukmaatschappij op, ... lees verder...

Alles over risottorijst (1)
Op vakanties was ik er wel eens langsgereden, de rijstvelden in de platte Noord-Italiaanse Po-vlakte, maar zo dichtbij kwam ik nog nooit. De firma Riso Gallo nodigde me namelijk uit voor een bezoek aan hun rijstfabriek. Voor een kookschrijver altijd interessant, zo’n kijkje in de keuken. Je leert er ... lees verder...

Lasagne met champignons en pesto
Gek. Ik bladerde door het gisteren besproken Keukendagboek van Nigel Slater en ik had moeite om iets te kiezen omdat alles er zo, eh, tja, gewoontjes uit zag. Lamskoteletten met oregano. Soep van geroosterde tomaten. Aubergine met feta en munt. Kip met knoflook en citroen. Allemaal heerlijke dingen, ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 257
- Pagina 258
- Pagina 259
- Pagina 260
- Pagina 261
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


