Recente berichten
China modern
Ching-He Huang wordt de rijzende ster van de Chinese keuken genoemd. De 27-jarige auteur komt oorspronkelijk uit Taiwan maar groeide op in Zuid-Afrika en Londen. Ze is naar verluidt bekend van haar tv-serie Ching's Kitchen op de Engelse buis, dat kennelijk geheel aan mijn aandacht is ontsnapt. Ach ... lees verder...
Help, een wild zwijn in de vriezer
Vakantie in Italië. Logeren bij Italiaanse vrienden iets buiten Rome. De lucht zindert, het uitzicht over de heuvels is adembenemend, het zwembad glinstert en lonkt maar niks geen dolce farniente. Ik zit namelijk in de keuken met een enorme berg dood beest. Vanavond is er een belangrijk diner, iets ... lees verder...
Confituur van Winiefred
Nu ik toevallig in een jamfase zit, viel er prompt een toepasselijk boek in de brievenbus. Confituur van Winiefred heet het. Vanaf de omslag kijkt een vervaarlijk grijnzende oma ons aan met in haar handen een omvangrijke mand vol fruit. Niet de meest flatterende foto. Op de achterflap kijkt ze ... lees verder...
IJs maken zonder machine
Heb je geen ijsmachine of is je onderdeel nog niet bevroren genoeg? De ouderwetse handmethode is iets meer werk, maar lukt uiteindelijk ook. * Maak je ijsmengsel volgens het recept. * Doe het in een kleine metalen braadslee of aardewerken schaal (geleidt de kou beter dan plastic, dus bevriest je ... lees verder...
IJsmachine
Ooit heb ik van de benzinezegeltjes - tja, je moet wat – een ijsmachine aangeschaft. Een apparaat dat koelt en mixt tegelijk, waardoor je vloeibare substantie koud en stevig wordt, maar vooral ook mooi van structuur doordat de ijskristallen steeds kapot gedraaid worden. En het moet gezegd: er is ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 494
- Pagina 495
- Pagina 496
- Pagina 497
- Pagina 498
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 554
- Ga naar Volgende pagina »