Recente berichten
Marmello
In zelfgemaakte jam gaat een verbijsterende hoeveelheid suiker. Wil of mag je dat niet, dan is Marmello wellicht een alternatief. Dat is een suikervrij geleerpoeder op basis van pectine, speciaal ontwikkeld om jam mee te maken. Het werkt zelfs sneller dan geleisuiker: al na één minuut koken heb je ... lees verder...
Frambozenjam
Je hebt jam in vele soorten en maten, maar frambozenjam is denk ik mijn favoriet aller tijden. Vorig jaar ben ik flink in de weer geweest met jam maken, en dit jaar ben ik weer vol enthousiasme begonnen aan een verse lichting. Frambozen worden verkocht in belachelijk kleine doosjes, 1 doosje is net ... lees verder...
Frambozencoulis
Vorige week kreeg ik tot mijn onuitsprekelijke vreugde een emmer met 9 kilo frambozen. Door de zwaartekracht waren de onderste lagen natuurlijk al snel gereduceerd tot prut. Geen probleem, ideaal om frambozencoulis mee te maken. Daarmee kan je elk toetje in no time upgraden tot een feestdessert. Hoe ... lees verder...
Wilde perzik
Ik heb ooit in de Dordogne twee weken een vakantiehuis gehuurd met een perzikenboomgaard ernaast. Onbeperkt de hele dag perziken eten, dan komt het ultieme geluk toch ineens akelig dichtbij. En wát voor perziken! Kogelronde blozende gevaartes, groter dan ik ze ooit in een fruitkraam gezien heb, en ... lees verder...
Indian food made easy
Vorige week maandag viel ik toevallig in wat een nieuwe BBC kookserie bleek, Indian food made easy. En de vlag dekt ook precies de lading. Anjum Anand is een Nigella Lawson lookalike die elke aflevering laat zien dat de Indiase keuken niet is wat we vaak denken en vrezen: ingewikkeld, langdurig en ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 496
- Pagina 497
- Pagina 498
- Pagina 499
- Pagina 500
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 555
- Ga naar Volgende pagina »