(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 3-4 minuten
Lamshaasjes zijn de zachtste stukjes van het lam. Ze zijn heerlijk mals en supersnel klaar te maken. De honingtijmsaus met een vleugje sinaasappel past er uitstekend bij. Reken op 2 haasjes per persoon.
Nodig:
8 lamshaasjes
1 el honing
sap van 1 sinaasappel
2 el verse tijmblaadjes
zout & peper
25 g boter (+ wat boter om in te bakken)
- Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is.
- Snij 25 g boter in kleine klontjes en leg ze in de vriezer.
- Verhit wat andere boter in een braadpan.
- Bestrooi de lamshaasjes met versgemalen peper en bak ze snel rondom bruin (± 3 à 4 minuten).
- Haal ze uit de pan en laat ze even rusten in aluminiumfolie.
- Saus: voeg het sinaasappelsap toe aan de pan en laat op hoog vuur even inkoken.
- Voeg de honing en tijmblaadjes toe en laat even meepruttelen.
- Haal de pan van het vuur en klop met een garde de klontjes ijskoude boter erdoor.
Serveren: Haal de lamshaasjes uit de folie en bestrooi ze met zout. Leg ze op borden en schenk de saus erover heen. Lekker met aardappelknolselderijpuree.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!