• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 april 2005

Lamshaasjes in honingtijmsaus

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de pan: 3-4 minuten

Lamshaasjes zijn de zachtste stukjes van het lam. Ze zijn heerlijk mals en supersnel klaar te maken. De honingtijmsaus met een vleugje sinaasappel past er uitstekend bij. Reken op 2 haasjes per persoon.

Nodig:
8 lamshaasjes
1 el honing
sap van 1 sinaasappel
2 el verse tijmblaadjes
zout & peper
25 g boter (+ wat boter om in te bakken)

  1. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is.
  2. Snij 25 g boter in kleine klontjes en leg ze in de vriezer.
  3. Verhit wat andere boter in een braadpan.
  4. Bestrooi de lamshaasjes met versgemalen peper en bak ze snel rondom bruin (± 3 à 4 minuten).
  5. Haal ze uit de pan en laat ze even rusten in aluminiumfolie.
  6. Saus: voeg het sinaasappelsap toe aan de pan en laat op hoog vuur even inkoken.
  7. Voeg de honing en tijmblaadjes toe en laat even meepruttelen.
  8. Haal de pan van het vuur en klop met een garde de klontjes ijskoude boter erdoor.

Serveren: Haal de lamshaasjes uit de folie en bestrooi ze met zout. Leg ze op borden en schenk de saus erover heen. Lekker met aardappelknolselderijpuree.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Open lasagne met kip en pesto #nopakjes

Weense gehaktballen

Pompoenketchup

Vorig bericht: « Kwarteltjes met pruimen uit de oven
Volgend bericht: Risotto classico met paddestoelen »

Primaire Sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

Nu in de winkel

  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 19,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld