• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Spaghetti carbonara

(2 personen)

Bereiden: 15 minuten

Wanneer je eens in Rome bent, ga dan zeker naar ristorante La Carbonara op het Campo dei Fiori. Naast het onvergetelijke antipastibuffet zijn ze er – uiteraard – beroemd om hun spaghetti carbonara. Deze versie is minstens zo lekker. Het is het ideale gerecht voor twee wanneer je weinig in huis hebt. Doodsimpel, als je de volgende stappen nauwkeurig volgt.

Nodig:
100 gram spekjes
¾ dl slagroom (ongeveer de helft van een klein bakje)
2 eieren
handvol versgeraspte parmezaanse kaas
1 knoflookteentje
versgemalen peper
200 g spaghetti

  1. Zet een grote pan op met water voor het koken van de spaghetti.
  2. Bak de spekjes uit met de knoflook in een pan met dikke bodem (circa 5 minuten)
  3. Doe de spaghetti in het inmiddels kokende water, voeg wat zout toe.
  4. Voeg de room toe aan de spekjes en zet het vuur heel laag, laat de room inkoken.
  5. Vis tegen het einde de knoflook eruit en gooi weg.
  6. Klop in een kommetje de eieren los met een vork.
  7. Voeg de helft van de geraspte parmezaanse kaas toe.
  8. Giet de gare spaghetti af in een vergiet.
  9. Doe de spaghetti bij de spekjes/room en roer goed door elkaar.
  10. Voeg het eimengsel toe en roer alles opnieuw goed door.
  11. Doe de deksel op de pan en laat het geheel een minuutje staan (gas uit). Door de hitte van de pan stolt het ei krijg je een lekkere smeuïge massa.

Serveren: met de rest van de geraspte kaas en versgemalen peper uit de molen.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tarte tatin van kweeperen

Kiwano

Hongaarse vis

Vorig bericht: « Knolselderijsoep met zalm
Volgend bericht: Quiche met ham, doperwten en munt »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN