(8 personen)
Bereiden: 20 minuten
In de oven: 1 uur en een kwartier
Wachttijd (afkoelen in de oven): 1 uur of langer
Dit is een echte feesttopper, spectaculair, maar toch eenvoudig om te maken. Wel op tijd beginnen, want hij moet een tijdje in de oven, maar dat kan ook de avond, ochtend of middag tevoren. Je kunt er in principe allerlei soorten zacht fruit voor gebruiken: mango, passievrucht, perzik, experimenteer gerust. Maar de klassieke versie is met rood fruit. Ook te zien op een filmpje! .
Oei, pavlova ondanks alle goede zorgen toch mislukt? Hier vind je mijn EHBO-tips …
Nodig:
7 eiwit
350 g witte basterdsuiker
1 el maïzena
250 ml slagroom
500 g gemengd rood fruit (mag ook diepvries)
- Oven voorverwarmen op 175°C
- Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker.
- Schep op het laatst de maïzena erdoor.
- Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Schep het mengsel over op het papier ongeveer in de vorm van een ronde taart.
- Zet de oven op 140°C en bak de pavlova in 5 kwartier: van buiten bros, van binnen nog zacht.
- Zet de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en hevel de pavlova (zonder bakpapier) over op een grote schaal.
Serveren:
- Klop een bekertje slagroom stijf (zonder suiker) en schep dit bovenop de pavlova.
- Verdeel het (ontdooide) fruit erover.
PS: Wat doe je met de overgebleven eigelen? Crème anglaise maken! Dit recept is nu ook te zien op een filmpje!
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!