De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 maart 2009

Tosti met aubergine, geitenkaas en parmaham

(2! personen)

Bereiden: 15 minuten

Altijd goed voor de lekkere trek, tosti’s. Maar dan natuurlijk niet zo eentje met kleffe kaas en hormonenham. Kies voor culinair verantwoord, met lekker brood, dito geitenkaas en verse groente. Wil je ‘m vegetarisch? Dan laat je natuurlijk de ham achterwege.

Nodig:
2 lekkere broodjes (ciabatta, pistolet, waldkorn, etc)
2 plakken aubergine
2 stukjes zachte geitenkaas
2 plakken parmaham
paar blaadjes rucola
1 eetl pijnboompitten
½ teentje knoflook
1 takje verse rozemarijn
een scheutje olijfolie
En een tosti-apparaat natuurlijk (zo’n klapgrill)!

  1. Hak de knoflook en rozemarijn heel fijn.
  2. Roer er een scheutje olijfolie door.
  3. Rooster de pijnboompitten al omscheppend goudgeel in een droge koekenpan.
  4. Snij de aubergine in dunne plakken en grill ze eventjes in het tosti-apparaat, of anders even om en om in een hete grillpan.
  5. Besmeer het opengesneden broodje met een beetje knoflook-rozemarijnolie
  6. Beleg het met de geitenkaas, parmaham, gegrilde aubergine, rucola en geroosterde pijnboompitten.
  7. Even in het tostiapparaat doen en klaar.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Noga (of nougat)

Vijgen uit de oven met rauwe ham en mozzarella

Aardbeientaart met banketbakkersroom

Vorig bericht: « Tomatenchutney
Volgend bericht: Draadjesvlees op z’n Italiaans »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN