(6 personen)
Bereiden: 25 minuten
In de koelkast: minimaal 2 uur
Als je eenmaal deze versie gegeten hebt, lust je nooit meer die uit de supermarkt. Het geheim: een scheutje port, op advies van een echte Italiaanse. Erg geschikt voor als er meerdere mensen komen eten, want je kunt (nee, moet) ‘m helemaal van tevoren klaarmaken. Je grootste zorg is een mooie (liefst glazen) schaal vinden.
Nodig:
1 bakje mascarpone (250 g)
50 g extra pure chocola
4 eieren
5 el suiker
1 doos lange vingers
scheut port
koffie
cacaopoeder
snufje zout
- Zet ± 2 mokken extra sterke koffie en laat afkoelen.
- Splits de eieren in twee aparte kommen.
- Voeg de suiker toe aan het eigeel en klop schuimig met de mixer.
- Klop de mascarpone erdoor.
- Rasp de chocola en roer erdoor, samen met de scheut port.
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
- Schep de eiwitten voorzichtig door het eigeel-mengsel.
- Leg de lange vingers in een diep bord en besprenkel met de koffie.
- Doe alles laag om laag in een mooie schaal. Begin met lange vingers, eindig met saus.
- Zet minstens twee uur in de koelkast.
Serveren: strooi er door een theezeefje wat cacaopoeder over.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!