• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 mei 2005

Snelle aardbeientaart met sinaasappelmascarpone

(6 punten)

Bereiden: 15 minuten
In de oven: 15-20 minuten

Een knapperige taartbodem, romige sinaasappelmascarponevulling en gemarineerde aardbeien bovenop: dit is een van de makkelijkste zomertaarten die je kunt bedenken. Erg lekker ook als toetje. Je maakt alles van tevoren klaar, en doet de assemblage op het laatste moment.

Nodig:
4 plakjes bladerdeeg
1 bakje mascarpone (250 g)
2 el suiker
1 doosje aardbeien
1 sinaasappel
scheutje balsamico-azijn
eventueel: scheutje Cointreau
beetje boter om in te vetten
pak droge bonen (bakvulling)

  1. Oven voorverwarmen op 225°C.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en plak ze aan elkaar tot één grote lap.
  3. Vet een springvorm (Ø 22 cm) in en doe het deeg erin.
  4. Strooi 1 el suiker erover en prik met een vork een paar keer in.
  5. Bak de bodem 10 minuten blind met bakvulling (zie printversie voor uitleg).
  6. Verwijder de bakvulling en zet de bodem terug in de oven tot goudbruin en knapperig.
  7. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  8. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.
  9. Roer de mascarpone los met 1 el suiker, 1 el sinaasappelsap en de geraspte schil (en evt. een scheutje Cointreau).
  10. Maak de aardbeien schoon, snijd ze doormidden en doe ze in een kom.
  11. Roer de rest van het sinaasappelsap en de balsamico-azijn erdoor en zet even weg.

Serveren:

  1. Haal de taartbodem uit de vorm en zet op een schaal.
  2. Schep de mascarpone gelijkmatig over de bodem.
  3. Verdeel de uitgelekte aardbeien over de mascarpone.
  4. Decoratie: wat mooie sliertjes sinaasappelschil of wat poedersuiker

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Spaghetti met bloemkool

pompoensoep

Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

Coquilles met topinamboerpuree

Vorig bericht: « Aspergesoep
Volgend bericht: Geitenkaaspakketje met tomatentartaartje »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN