• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 oktober 2005

Roze appelkruimeltaart met cranberries

(10 punten)

Bereiden: 15 minuten
In de oven: 15 + 35 minuten
Wachttijd: 1 uur

Er gaat niets boven een zelfgebakken appeltaart, maar je wilt wel eens wat anders. Maak eens een geheel nieuwe creatie door een combinatie van appels en een ander ingrediënt. In dit geval frisse cranberryjam, waardoor de appels mooi knalroze kleuren. Maar zoek zelf eens in je kast naar vergeten potjes uit kerstpakketten of verre oorden en experimenteer! Vijgenjam is bijvoorbeeld ook heel lekker…

Nodig:
Voor het deeg:
300 g bloem
125 g suiker
175 g boter, in blokjes
1 eigeel
2 el koud water
snufje zout

Voor de vulling:
3 grote friszure appels
5 el cranberryjam
6 el suiker
snufje kaneel

  1. Oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Meng bloem, suiker, snufje zout en stukjes boter in een keukenmachine (of in een kom met de mixer) tot een korrelig deeg.
  3. Zet 1/3 deel weg in een kommetje: dit is je kruimeldeeg.
  4. Voeg aan het overgebleven deeg de eierdooier en het water toe en meng opnieuw. Het blijft vrij korrelig, maar gaat nu duidelijk klonteren.
  5. Kneed het met je handen snel tot een samenhangende bal.
  6. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  7. Vet een grote ronde taartvorm (28 cm) dik in met boter en bepoeder met bloem.
  8. Verdeel het deeg over de vorm (dit alles kan ook een dag van tevoren).
  9. Bak de bodem 15 minuten blind met bakvulling (zie printversie voor uitleg).
  10. Snijd intussen de appels in stukjes.
  11. Meng de jam, suiker en kaneel erdoor.
  12. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de bakvulling.
  13. Spreid de appels gelijkmatig uit over de bodem.
  14. Strooi het kruimeldeeg erover.
  15. Zet terug in de oven en bak in ± 35 minuten gaar.

Serveren: lauwwarm of koud met wat losgeroerde crème fraîche.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Asperges met daslook

biefstukreepjes oestersaus

Biefstukreepjes met paddestoelen in oestersaus

Koekkruiden of speculaaskruiden?

Vorig bericht: « Wortelsouffleetjes met koriander
Volgend bericht: Frisse mandarijnentaart »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN