(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 15 + 30 minuten
Deze Franse klassieker bevat alleen eieren, room en spek. Verder geen toeters en bellen. Inderdaad, zelfs geen kaas. Maar juist in z’n eenvoud is ‘ie onovertroffen!
Nodig:
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
125 g spekreepjes
5 eieren
250 ml slagroom (of 1 flesje koffieroom)
versgemalen peper
wat boter en bloem (invetten van de vorm)
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht om te ontdooien.
- Bak de spekreepjes zachtjes uit in een koekenpan.
- Klop in een grote kom de eieren los met de (slag)room en royaal versgemalen peper.
- Vet een (spring)vorm van Ø 24 cm in met boter en bestrooi met wat bloem.
- Plak de bladerdeegplakjes aan elkaar en doe over in de vorm. Snij de randen recht bij.
- Bak de bodem 15 minuten voor met een bakvulling (zie printversie voor uitleg).
- Haal de vorm uit de oven, verwijder bakpapier en bakbonen.
- Meng de spekjes (plus bakvet!) met de eieren en giet dit voorzichtig in de taartvorm.
- Zet terug in de oven en laat de quiche in ± een half uur gaar worden.
Lekker met: een frisse salade.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!