De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 februari 2006

Mosselen met witte wijn

(4 personen)

Bereiden: 15 minuten

Denkend aan Bretagne zie ik terrassen vol moules-frites lunchende Fransen. Maar dat kan ook heel goed met Zeeuwse mosselen. Heel makkelijk om te maken, en het eet zo gezellig weg. Helemáál lekker met zelfgebakken patat .

Nodig:
2 kilo schoongemaakte mosselen
1 ui
1 prei
1 wortel
1 stengel bleekselderij
paar takjes platte peterselie
2 knoflooktenen
1 glas witte wijn
3 el crème fraîche
klontje boter
peper & zout

  1. Snipper de ui en de knoflook, snij de prei en bleekselderij in ringetjes en de wortel in dunne halve plakjes.
  2. Smelt een klontje boter in een flinke pan en fruit de groenten tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
  3. Voeg peper en zout toe en wat fijngehakte platte peterselie.
  4. Doe de wijn erbij en laat aan de kook komen.
  5. Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat ± 4 minuten zachtjes koken.
  6. Schud de pan tussentijds goed heen en weer (deksel vasthouden).

Verfijnde variant:
Giet het kookvocht door een zeef in een andere pan en laat op hoog vuur even inkoken.
Roer de crème fraîche erdoor tot een mooie saus.

Serveren:
in vier diepe borden met het kookvocht of de saus erover. Lekker met stokbrood of zelfgebakken frieten .

Wijntip van Harold Hamersma
Drink de wijn door waarmee je kookt: Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Muscadet of Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc/Steen.

Bewaar dit recept als pin op Pinterest:

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Zuiderzee-stamppotje

Basistechnieken les 1: Eieren pocheren

rozemarijn stoof

Stoofpotje van lamsvlees met rozemarijn

Vorig bericht: « Bietjessoep met zure room en pesto
Volgend bericht: Roodbaarsfilet met tapenade »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN