De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 februari 2006

Bietjessoep met zure room en pesto

(4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 15 minuten
In de pan: 10 minuten (+ 2 uur bietjes koken)

Een prachtig dieprode soep met de subtiele toevoeging van wat karwijzaadjes, lekker met een ‘eilandje’ zure room en wat (zelfgemaakte) pesto. Je kunt dit recept maken met voorgekookte bietjes, maar zelfgekookte zijn zoveel lekkerder! Rauwe bietjes zijn op de markt en bij de groenteboer nu volop verkrijgbaar. Bietjes koken duurt even, maar is heel makkelijk, kijk op de printversie van dit recept hoe het moet!.

Nodig:
4 gekookte bieten (circa 500 g puree)
– zelf koken of voorgekookt kopen
1 l groentebouillon
1 ui
1 tl karwijzaadjes
1 dl room
4 el zure room
4 tl verse pesto
scheutje olijfolie
peper & zout

  1. Snij de bietjes in stukjes en pureer ze met de staafmixer.
  2. Snipper de ui.
  3. Verhit een pan met dikke bodem en rooster daarin de karwijzaadjes.
  4. Voeg wat olijfolie toe en dan de ui; fruit zachtjes (5 minuten).
  5. Voeg bijna alle groentebouillon toe (hou 1 kopje achter) en de gepureerde bietjes.
  6. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer met de staafmixer.
  8. Voeg zout en peper toe naar smaak en een scheutje room.
  9. Voeg de achtergehouden (hete) groentebouillon toe als de soep te dik is.

Serveren:

  1. Schep de soep in borden.
  2. Lepel in het midden een eetlepel zure room.
  3. Schep daarop een theelepeltje verse (frisgroene) pesto.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de leuke handgeschreven en geïllustreerde printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Groentebijbel

Zelfgemaakte boter

wortelsalade

Kruidige wortel-appelsalade

Vorig bericht: « Zelfgebakken patat
Volgend bericht: Mosselen met witte wijn »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN